Londra, un oraș cu peste 7.500.000 de locuitori, se pregătește de
Olimpiadă: uriașe dispozitive logistice sunt activate pentru ca cei peste 1.200.000 de vizitatori asteptați la Jocurile Olimpice să nu declanșeze colapsul sistemului de transport, aprovizionare sau medical-sanitar. Stocurile de orice fel sunt inventariate iar aprovizionarea suplimentară este declanșată la toate nivelurile: până și rezerva de sânge a spitalelor este sporită cu 30%. Îngrijorate de haosul ce ar putea avea loc pe aeroporturile din capitală, companiile aeriene sunt în stare de alertă în fața avalanșei a peste 320.000 de vizitatori străini[1]. Situaţia
a fost descrisă ca fiind o posibilă “furtună perfectă”, în care cererea creşte brusc
iar oferta scade vertiginos, producând adevărate convulsii în sistem. Există
temeri că Anglia n-ar fi pe deplin pregătită și că, în faţa provocării, Regatul Unit s-ar trezi cu ”reputaţia
pătată”.
Cu peste 3.000 de ani în urmă nu existau asemenea primejdii. Intrând în Canaan
pe la Ghilgal, vreo 2.000.000 de vagabonzi[2], hămesiți de foamea oarbă a pribegiei de 40 de ani prin deșertul arid și sterp, se prezintă ”pe nepusă masă” la frontiera unui ținut pustiu --populat cu cel mult câteva mii de indigeni-- la început de primăvară, pe când prin hambarele localnicilor bântuia foamea. Acolo mana a încetat să mai cadă …iar poporul a mîncat din grîul ţării, azimi şi boabe prăjite; chiar în ziua aceea au mîncat.[3] Libertatea de mișcare neîngrădită, asistență alimentară gratuită și sacrificiul de sine erau valori supreme pentru Canaaniți: sosirea milioanelor de mușterii nepoftiți, cu foamea-n gât, nu a ridicat dificultăți deosebite, cu excepția măcelariririi subite a gazdelor altruiste. Canaaniții nu aveau în nici un caz probleme de infrastructură sau dezechilibru social, iar dacă le aveau, par a le ignora total, ”prin credință”, de dragul musafirilor călăi!
Canaaniții, se pare, erau pregătiți ... pentru Olimpiadă!
La citire mai atenta a cartii lui Iosua este descrisa aceeas metoda care ia dus in pribegie 40 de anisi care se repeta la o scara mai mica ,si chiar se calca sabatul cel sfint cind se inconjoara cetatea de sapte ori ,deci dumnezeu adat o derogare de la legea sa in aceasta circumstanta.Se pare ca legea se aplica dupa interese si ca masele sint manipulate de indivizi care urmaresc propiul interes.
ResponderEliminarNu mă îndoiesc nici o clipită că Dumnezeu ar fi dat o derogare! De altminteri...sunt absolut convins că așa a fost, este, și va fi! Totuși, miezul problemei acestei postări ... era altul!
EliminarFoarte tare, m-am prapadit de ras :))
ResponderEliminar