miércoles, 28 de diciembre de 2011

Dilema Noua

A fi…sau a nu fi ?!? Aceasta-i intrebarea!  O data incoltita nu mai exista cale de intoarcere: ea perforeaza adanc ignoranta, fanatismul si políticamente-corect-ul sub a caror povara zace incatusat existentialul fiintial; loess-ul fertil, cenusiu si virgin, mustind a energii care nu cunosc conformarea, devine suportul dendritic al unei noi realitati, al unei atitudini revolutionare. 


Astfel, un sovaielnic act (i)rational se transforma intr-o certitudine existentiala: ma-ntreb, deci exist! Esenta fiintei umane este curiozitatea: intrebari de tot soiul se impun ca un ecou cauzal la REALITATEA alcatuita din raspunsuri deja fabricate, imutabile, cu care suntem condamnati sa interactionam pana la cel mai intim nivel. De aceea consideram ca este numai natural-cauzal ca orice RASPUNS sa-si gaseasca INTREBAREA care-i corespunde, si orice INTREBARE RASPUNSUL corect.


Dumnezeu: a fi…sau a nu fi ?!? Aceasta-i intrebarea!


2 comentarios:

  1. A FI! Dar un "a fi" mai sincer, un "a fi" neimpus de altii, un "a fi" care sa tasneasca din strafundul inimii fiecaruia... Per total, un "a fi" neimpus dar care nici sa impuna un anume "a fi" sarmanilor oameni care inca mai cred ca pot fi salvati... de cine sau de ce, nimeni nu stie!

    ResponderEliminar
  2. Singurul A FI este יהוה Cel existent prin Sine Însuși. Noi ăștialalți suntem ca niște buruieni care înverzesc puțin, uneori mai și înfloresc, până la prima coasă, sau până vine uscăciunea. A vorbi despre sănătatea rațiunii umane în afara realității lui Yahwé este un nonsens îmbrăcat în mantie filozofală. Fără Dumnezeu nu știm să punem adevăratele întrebări, iar răspunsurile pe care le dăm sunt simple reflexii ale întrebărilor noastre, un bumerang al disperării și insanității spirituale.

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: