domingo, 4 de marzo de 2012

Cartea Cărților

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos...” Nu sunt niște vorbe goale: religioșii devin brusc încrâncenați și sobri când vine vorbirea despre Scriptură; Biblia este, pentru mulți, Cartea Sfântă, singura Carte a Cărților; Biblia este Cuvântul nemijlocit al lui Dumnezeu, reflexia Caracterului lui YHWH, Cuvântul Întrupat, Dumnezeul făcut slovă! Insuflată de Duhul Sfânt, Biblia este autoritatea supremă, bisturiul divin, agentul puterii cerești: tot ce afirmă este adevărul absolut și se situează dincolo de orice suspiciune; un blestem crunt îi păstrează bine ferecat conținutul: nimic nu trebuie scos, nimic nu trebuie adăugat! Ea este desăvârșită, și ca orice lucru desăvârșit, este moral, etic, drept, bun, perfect și de dorit.  

Cu toate acestea, încă de la prima lectură,  Biblia ni se revelă ca o istorie neîntreruptă a morții stupide, a urii xenofobe, a suferinței inutile, a violenței sectare, a înșelăciunii perfide, a manipulării nerușinate, a lăcomiei fără limite, a curviei și dezmățului ordinar, a imoralului și inutilului, a nedreptății nepedepsite, a eșecului anunțat, a non-eticului, a complotului meschin și a trădării pioase. A existat o perioadă în istoria omenirii când Cartea de copertă întunecată și Religia izvorâtă din ea au dominat și condus lumea: s-a numit „Evul Mediu Întunecat”

În religia iubirii, ”dragostea” e un lucru rar, iar Biblia nu pare să-i rezerve nimic mai mult decât spațiul unde urma de cerneală să fie aruncată inert în formă de slovă ucigașă.  Violența extremă și vărsarea de sânge însă, sunt un sport evlavios care asigură un post înalt în ierarhia iubirii lui YHWH. Tot adâncindu-și privirile în Legea și Caracterul Zeului Suprem, mințile castrate ale religioșiilor desăvârșesc prin violență Planul divin: pe principiul ”grămada n-are vârf”, bunul simț este înlocuit de mârlănie și adevărul de minciuna cea mai puturoasă! 

2 comentarios:

  1. ”Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos...”
    ......este miciuna, ba nu, "opera" mintii omenesti despartite de Dumnezeu(nu cel al "scripturii").
    Ce poti sa te astepti din partea OMULUI? Eu una, nu-i voi face niciodata plecaciuni....asta-i cert!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ma bucur pentru tine Dana... ai curaj: fii dar intarita in convingerile tale pentru ca nu esti singura! Sunt multi cei care gandesc la fel!

      Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: