miércoles, 9 de mayo de 2012

Fisiunea… pe (s)uliță


Mult timp înainte de invenția bombei atomice, ovreii aveau propria lor variantă de Uraniu235. ”Îmbogățit” în centrifuga isteriei religioase generalizate și a fanatismului yahvist exacerbat, ”ovreiul atomic” era produsul direct al Dumnezeului său. Mult mai stabil și mai ușor de manipulat decât periculosul material radioactiv, ”bomba atomică” evreiască avea nume și prenume, mergea pe două picioare și, inevitabil, purta suliță:

…Abişai, fratele lui Ioab, fiul Ţeruiei … şi-a învîrtit suliţa peste trei sute de oameni, şi i-a omorît... [1]
…Iaşobeam, fiul lui Hacmoni … şi-a învîrtit suliţa peste trei sute de oameni, pe cari i-a omorît dintr'o singură dată.[2]
…Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul … şi-a învîrtit suliţa peste opt sute de oameni, pe cari i-a omorît dintr'o dată.[3]
... Atunci Duhul Domnului a venit peste el (Samson n.n)... 15 El a găsit o falcă de măgar neuscată încă, a întins mîna și a luat-o și a ucis cu ea o mie de oameni[4] ... iar ceva mai târziu ... trei mii de inşi[5] dintr-o singură dată!

Chiar dacă s-a dovedit a fi mai puțin distructiv decât geniul malefic al tehnologiei moderne, ”ovreul atomic” conserva cu furie în brațu-i vânjos energia unei mici bombe atomice de astăzi! Fiind la fel de ”radio-activi” --însă cu timp de înjumătățire mult mai alert-- acești ”aleși ai Domnului” s-au dovedit a fi infinit mai criminali decât o nenorocită de bombă nucleară: masacrul manual, implicarea emoțională și patima exterminatorie fac din acești derbedei simboluri hidoase ale maleficului cel mai obtuz, iar din Dumnezeu... o relicvă odioasă a nebuniei umane!


[1] 2 Samuel 23:18
[2] 1 Cronici 18:11
[3] 2 Samuel 23:8
[4] Judges 15:14-15  
[5] Judges 16:27  

7 comentarios:

 1. Foarte buna aceasta postare, draga teologule ateu. Intr-adevar, cum de se puteau omori 300 sau 800 de oameni, invartind sulita deasupra capetelor lor? Tehnic vorbind, este o imposibilitate... Este o exagerare crasa, menita sa creasca stima de sine a acestui popor mai mult decat barbar (macar in comparatie cu dacii, contemporanii evenimentelor descrise in V.T.). Deosebit de grav insa e faptul ca se mai gasesc in yiua de azi specimene religioase care afirma ca "orice punct si orice virgula au fost inspirate de Dumnezeu". Am citit pe undeva pe un site strain ca batranul Homer, se prapadea de ras citind textele "inspirate" ale Septuagintei... Intr-o tara ca Romania, cei care "se prapadesc de ras" citind asemenea tampenii, sunt doar cei care s-au hotarat irevocabil sa devina oameni normali, rupand-o cu religiozitatea...

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Muchas gracias Studentule! Religiosii nu-si pun astfel de intrebari. Pentru ei Scriptura este integralmente inspirata, asa ca relatarile sunt in afara oricarei indoieli! Pentru asta spuneam eu intr-o alta postare (Cartea-Cartilor)ca Inspiratia Scripturii este cladita pe principiul manelist ”grămada n-are vârf”, unde bunul simț este înlocuit de mârlănie și adevărul de minciuna cea mai puturoasă!
   Raspunsul religiosilor la aceasta chestiune a fost pe cat de halucinant pe atat de elucubrant: primii 1 sau 2 au murit rapusi de sulita ucigasa... iar restul pana la 800 au murit de frica!!! Daca i-am intrebat cum, mi-au raspuns, senini ca o zi primavara, ca, bineinteles, prin credinta!
   Nu uitati ca tuturor cifrelor biblice trebuie sa le aplicam un factor de fabulatie de :1000 pentru a ne apropia de adevar! Cu alte cuvinte acesti terminatori nazdravani aproape ca au ucis... un individ, cu 20% sanse sa traiasca, in unele cazuri sansele fiind de 70%!!!

   Eliminar
  2. Cum,Homer citea Septuaginta?iti trebuie mai multa credinta sa sustii asa ceva,studentule,decat sa crezi in jidanii atomici...

   Eliminar
  3. Eu nu țin să apăr pe nimeni... totuși, nimic nu-i cu neputință celui care crede!!!

   Eliminar
 2. ginditorul de la hamangia9 de mayo de 2012, 21:07

  Toate popoarele au o istorie si eroii lor, cel mai rau e cind se distosioneaza adevarul .In urma cu doua mii de ani nimeni nu era iteresat de istoria lor, astazi sa ajuns in situatia ca lumea sa citeasca sa creada si chiar se roaga influientati de ea.Ramine de vazut cind se vor trezi din aceasta eroarein care sint de atita timp

  ResponderEliminar
 3. Faza cu "Homer citind LXX" e din aceiasi balada cu amicii sulitasi omorand sutele de oameni dintr-o singura lovitura.
  Homer totusi ar putea avea sanse de credibilitate...daca s-ar gasi editia Braille a LXX :P

  Povestile astea cu sulite lungi distrugand toata suflarea cred ca ar trebui citite intr-o cheie freudiana: niste indivizi impotenti sau frustrati sexual visau la o viata mai buna :)

  ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: