domingo, 10 de noviembre de 2013

Placebo

Religiosul zice in inima lui: „toate lucrurile lucreaza spre binele celor care cred...” Ca orice altceva in Univers, Viata sufera de entropie iar noi suntem bolnavi de Moarte: o moarte cronica, implacabila, ireductibila si imutabila! O Moarte dementa instalata A-Teo-Logic in Celula Primordiala a luat ostatica Viata din ea, transformandu-o miseleste intr-un calvar al luptei pentru salvare, eliberare ori mantuire –cum le place unora sa zica. Totusi... nu Moartea ucide Viata, cum lesne-am fi tentati a crede; ea doar ii otraveste existenta cu veninul Suferintei, furandu-i astfel demnitatea actului de A FI; despuiata de esenta frumusetii si nobletea menirii sale, Viata insasi comite suicid la scara universala, refuzand uraciunea imanenta a stricaciunii!

Victima naiva a titanicei inclestari, religiosul isi administreaza perfuzii in cap cu sperante desarte indoite cu aghiazma si tamaie, vandute ca leac de mare pret prin farmaciile spitalelor de nebuni unde doctorii sunt toti in faza terminala. Ne-ntelegand nimic din ce i se intampla, religiosul isi zice convingator ca orice-ar fi trebuie musai sa-i fie de bine. Asa se face ca Superstitia cu privire la Dumnezeu, la Ingeri, la Sfinti, la Moaste ori Noroc a intortocheat iremediabil mintea credinciosului ca nu cumva sa priceapa ca negarea realitatii nu implica vreo transmutare de esenta a acesteia, dupa cum nici proiectia in imaginar a nazuintelor incatusate sub zodia Vietii nu schimba natura conflictului originar si, pe cale de consecinta, nici deznodamantul acestuia.

Esenta Vietii este Demnitatea. In final, toti murim. Nebuni sau nu, ne vine randul. Nu-i nici o diferenta. O intrebare, totusi, se impune: Traiesti o moarte demna... ori Mori incatusat tot timpul Vietii?!?! 

2 comentarios:

  1. ginditorul de la hamangia17 de noviembre de 2013, 15:43

    A trecut ceva timp de cind nu ai mai scris un articol, am cautat de mai multe ori sa vad daca ai mai scris cite ceva,dar acum e bine ca ai revenit.La fel ca o frectie la un picior de lemn,asa este religia pentru mine.Cind ma uit cu mai mare atentie la acest aspect incep sa-l inteleg si sa constat orbirea in care se gasesc unii dintre noi,si in care vor sa persiste chiar daca le faci cunoscut ca traiesc cu o iluzie.Sperante desarte ,nimeni nu intelege ce este viata si ce este moartea.Liderii org religioase au tot interesul sa-i tina pe oameni intr-o stare de indobitocire religioasa,pentru ca dupa spatele lor traiesc bine ei si tot sistemul.Sfirsitul lumii pe care il asteapta,va aduce si finalul sistemului religios dar si politic asa cum il cunoastem.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eu vorbesc tuturor. Ferice de cel care este gata sa traiasca frumos si din plin!!!

      Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: