sábado, 25 de enero de 2014

Piroman

Lui Dumnezeu ii place focul, e slabiciunea lui: Moise il surprinde pe cand incerca, fara succes, sa dea foc unui tufis de balarii,[1], iar mai tarziu, acelasi Moise il prezinta lumii ca pe un dumnezeu manifestat in foc si fum[2]. Dragon arhaic si stapan al focului, Iahve este oricând gata sa scuipe foc pe nari,[3] intretinand astfel vie flacara iubirii de Oameni. In vremi de pace ii place jertfa arsa-n foc,[4] insa cand il apuca toanele cele rele, ploua cu foc si pucioasa peste multimi neputincioase de oameni pe motiv ca-s pervertiti[5], doar ca sa scape dintre ei o familie de incestuosi ordinari.[6] Hachitzele astea de nebun s-au transmis tuturor adeptilor sai: asa se face ca, de mii de ani incoace, ucenicii sai nu mai prididesc sa invoce pedeapsa iazului de foc[7] peste cei care nu-i baga-n seama nici in ruptul capului.

Evolutia hiperbolizanta a piromanului universal ramane stabilita definitiv atunci cand Iahve ameninta, fara rusine, ca va da foc lumii: „... aşteptaţi numai, zice Domnul...căci am hotărît să strîng neamurile, să adun împărăţiile, ca să-Mi vărs urgia peste ele, toată aprinderea mîniei Mele; căci toată ţara va fi mistuită de focul geloziei Mele.”[8] Sa luam lucrurile asa cum sunt: lumea se inchina unui dumnezeu ale carui singure argumente sunt violenta extrema si iazul de foc[9] ... un fel de Nero atemporal bantuit de nalucile creatiei. Judecati voi insiva: ce poate fi mai stupid decat sa "plamadesti" o lume atat de frumoasa, doar pentru ca mai apoi sa ii dai foc?!?... Dragii mei, avem a face cu un dumnezeu bolnav, cu un piroman scapat din chingile cunoasterii, chingi care-L tintuiau la pat cu legaturi trainice. Ne confruntam cu un guru imaginar predicat de hoarde de nebuni care ameninta lumea cu focul vesnic, inventie menita a mai "stoarce" zilei niscaiva mancare pentru faptura lor firava. La urechea lor nu s-a suit si vorba inteleapta care zice: nu te juca cu focul ... 



[1] Exod 3:2
[2] Exod 14:24  În straja dimineţii, Domnul, din stîlpul de foc şi de nor, S'a uitat spre tabăra Egiptenilor, şi a aruncat învălmăşala în tabăra Egiptenilor.
[3] 2Samuel 22:9  Fum se ridica din nările Lui, şi un foc mistuitor ieşea din gura Lui: cărbuni aprinşi ţîşneau din ea.
[4]Exod 29:18  aceasta este o ardere-de-tot pentru Domnul, este o jertfă mistuită de foc, de un miros plăcut Domnului.
[5] Geneza 19:24 Atunci Domnul a făcut să ploaie peste Sodoma şi peste Gomora pucioasă şi foc dela Domnul din cer.
[6] Geneza 19:30-32 Lot… A locuit într'o peşteră, cu cele două fete ale lui. “Vino… să ne culcăm cu el, ca să ne păstrăm sămînţa prin tatăl nostru.”
[7]Luca 9:54 ,,Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?”
[8] Tefania 3:8
[9] Apocalipsa 21:8 Dar cît despre fricoşi, necredincioşi….partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă...

6 comentarios:

  1. 1.daca Dumnezeu nu exista te 'razboiesti'cu un personaj imaginar caruia ii atribui o 'moralitate' dupa standardele umane, este un nonsens, ceva irational.2.daca exista, te afli de partea tevii nu a tragaciului.3. daca te pretinzi cunoscator in ale Bibliei (asa sunteti voi, 'pocaiti' sau 'ex pocaiti' care cred ca daca au citit 'Sola Scriptura' le-a cazut bolovanu' in cap si se cred omniscienti) explica-mi te rog un singur verset: semnificatia uciderii celor 42 de copii de catre Elisei.din 2 Rg 2. de ce fix 42 si nu 50 sau 39?

    ResponderEliminar
  2. ps
    prietene, un indiciu ca in cicada 3301:nu ai sa gasesti raspunsul pe Sfantul Google sau Sfanta Wiki nici macar in deep web, nu te obosi sa pari inteligent.

    ResponderEliminar
  3. ginditorul de la hamangia28 de enero de 2014, 11:39

    Daca cu apele potopului nu a reusit sa extermine populatia din acele timpuri,au scapat citiva care sau inmultit la loc.Acum recurge la ceva mai radical care nu va mai lasa nici radacini nici ramuri.Va fii un genocidla scara planetara ,vor scapa doar ,,ALESII'' si aia pe sprinceana.Dar asta cine stie peste cite milioane sau miliarde de ani.

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: