domingo, 16 de febrero de 2014

Politica

Ascultati, rasvratitilor! Vom putea noi oare sa va scoatem apa din stinca aceasta?” Apoi Moise a ridicat mina, si a lovit stinca de doua ori cu toiagul. Si a iesit apa din belsug, asa incit a baut si adunarea, si au baut si vitele. Atunci Domnul a zis lui Moise: ,,Pentruca n'ati crezut in Mine ... nu voi veti duce adunarea aceasta in tara pe care i-o dau [1]. Porunca divina, daca e sa o luam in serios, nu specifica faptul ca Moise ar fi trebuit sa loveasca stanca de doua ori, ci doar o singura data. In plus, aceesi porunca, nu facea mentiune expresa cu privire la imprecatiile si apelativele cu care trebuia certat poporul hamesit de sete. Consecinta a „neascultarii”, Moise a ramas cu buza umflata si nu a mai putut intra in tara fagaduita.

Arta politicii de a elabora minciuni gogonate care sa acopere nemernicia celor cocotati in fruntea poporului ramane patentata de unicul om despre care ni se spune ca a stat de vorba cu Dumnezeu fata catre fata; avand un mentor asa de rafinat, nu ne este de mirare ca Moise a fost in stare sa convinga gloata de neispraviti ca vina le apartine in intregime, zicandu-le: ...Domnul S'a miniat pe mine, din pricina voastra.[2] Ca orice minciuna adevarata, si aceasta a trebuit sa fie repetata, cu insistenta, pana la acceptare[3]. Nu intotdeauna „repetitia este mama invataturii”: uneori poate fi si culmea prostiei, transformand o mare minciuna intr-un mare adevar. Asadar, aveti grija cu ce vi se tot repeta prin biserici...



[1] Numeri 20:10-12
[2] Deuteronom 4:21-22
[3] Deuteronom 1:37   Domnul S'a mîniat şi pe mine, din pricina voastră, şi a zis: ,,Nici tu nu vei intra în ea.   Deuteronom 3:26 .....Dar Domnul S'a mîniat pe mine, din pricina voastră, şi nu m'a ascultat.

3 comentarios:

  1. "Nu intotdeauna „repetitia este mama invataturii”".... ba este, doar că acele "învăţături" sunt prostiile ce duc oamenii spre culmile corespunzătoare. Procesul de învăţare poate fi asemănător, fie că e vorba de lucruri corecte, fie că e vorba de idioţenii, cel puţin până la un punct, când este posibil (dar nu obligatoriu) ca să nu mai se potrivească nicicum.

    ResponderEliminar
  2. ginditorul de la hamangia17 de febrero de 2014, 14:43

    Moise un asasin ,minte ,doar nu era sa recunoasca gafa pe care a facuto. Ce parca iscoadele au fost trimese la porunca lui dumneze el si cu poporul ,in general greu se recunoaste vina si se arunca pe ceilalti ,pe inprejurari, pe natura,pe orice si oricine dar nu se culpabilizeaza pe sine .

    ResponderEliminar
  3. Inca odata biblia dovedeste ca adevaratii evrei erau oameni simpli iar Moise un parvenit infect scolit in strainatate si pus pe supt de la bietii sclavi. Cum triburile lui Israel eu fost rase din vremuri imemoriale, Moise era un parat coclit care se dadea proorc. Cum Nemo propheta in patria sua e clar ca avea nevoie de aplaudasi.
    q.vox q.entity acum inteleg de ce esti plecat. :))))))))) Nu te supara dar sa mai si radem.

    Testokick

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: