viernes, 26 de diciembre de 2014

Trei Ani...

Acum trei ani pe vremea asta, dintr-un impuls teologic reflex, am publicat pentru prima data in acest spatiu virtual o serie de cugetari menite sa atraga atentia cititorului asupra problemelor de natura dogmatica, etica si morala pe care s-a cladit crestinismul, dar si asupra contradictiilor fundamentale in care se zbate teologia  crestina. Principalul scop al acestui modest demers era acela de a transmite cititorului provocarea de a utiliza mecanisme rationale, filtre logice si argumente de bun simt in abordarea spiritualitatii crestine fara ca aceasta sa insemne neaparat negarea convingerilor sale religioase ci doar o reasezare a acestora pe niste temelii  care sa nu il faca neaparat sa ii crape obrazul de rusine atunci cand vine vorba de a justifica fapte, atitudini si obiceiuri.

Dupa trei ani in care am fost citit, judecat, condamnat sau incurajat dupa caz, socotesc potrivit sa multumesc deopotriva tuturora, atat prietenilor cat si detractorilor mei, si sa le doresc deopotriva amanduora Sarbatori Fericite, Craciun Fericit si An Nou Fericit !!! Sanatatea sa va fie comoara de mare pret din care sa va infruptati cu bucurie si in Anul cel Nou, iar Fericirea, Intelepciunea si Fortuna sa va fie calauze dragi pe drumul Vietii, oriunde v-ati afla!  In ceea ce il priveste pe Dumnezeu, sa aveti indrazneala: vegheati sa fiti frumosi, curati, buni si generosi ca si cand ar fi Adevarat, dar si curajosi, liberi, curiosi si temerari ca si cand nu ar fi adevarat. Sa nu uitati ca Dumnezeu si Oamenii iubesc pe cei ce sunt si una si alta deopotriva, intru-cat nu e Onoare in Parte ci in TOT!!!

2 comentarios:

 1. ginditorul de la hamangia5 de enero de 2015, 12:03

  Mai lasal si anul acesta,am sa sap ,am sa ud , am sa fac tot ce pot sa aduca rod,iar daca nu atuci tael si punel pe foc.Poate ai tras la loteria fagaduintelor AZS de anul acesta si ai un auguri bun acesta sa scri mai mult decit percedentul. Nu ma intereseaza detractorii tai sunt ca pleava pe care o duce vintul dar tu esti un margaritar de pret care trebuie sa te pui in valoare ,nu degeaba ai tocit bancile seminarului TU ai o chemare . TRECI SI AJUTANE , sa iesim din sistemul corupt si bicisnic al azs. La mai multe si mai bine scrise articole in anul acesta. Cu respect si consideratie ,sanatate tie si la familie.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Buni sa ne fie augurii pe 2015, Ganditorule!
   E adevarat ca anul trecut nu am fost deloc centrat in a publica ori dezbate noi teme si argumente pe blog. E la fel de adevarat ca asta convine de minune si AZS si celor din ea, dar mai ales acelora a caror existenta este strans legata de ignoranta netoata a gloatelor zeloase. Am vazut si auzit atat de multe aprecieri cu privire la pozitia mea incat rareori ma mai vad surprins. Imi doresc ca in anul in care intram cu totii sa aduc mai multa substanta in demersul pe care l-am inceput acum trei ani. Multumind in mod special celor care au avut si cuvinte de sustinere pentru aceasta lucrare, trasmit la randul meu tuturor celor care nazuiesc catre o cunoastere mai profunda a spiritualitatii asigurarea certa a faptului ca "celui care cere i se va da, si cel care cauta va gasi!"

   Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: