jueves, 2 de abril de 2015

Plagiat

Zilele acestea, unul din patru locuitori ai Planetei sarbatoreste evenimentul unic al patimilor, mortii si invierii lui Isus Christos, Omul-Dumnezeu nascut din Maica-Fecioara si „adumbrirea” Duhului Sfant. Unii sarbatoresc mai devreme, altii mai tarziu; unii mai rar, altii mai des –de dragul variatiunii– insa si unii si altii sunt pe deplin incredintati ca au de a face cu o ocazie unica si originala de se a curati de pacate si de a dobandi harul Invierii de la „cel d-intai nascut dintre cei morti” [1]. Crestinismul este, asadar, singura religie adevarata iar Isus Christos Unicul Mantuitor.  Nu ca n-ar fi asa, dar sunt vreo 35.000 de variante ale aceluiasi adevar sublim...si asta numai in crestinism! Invatati cu plagierea si minciuna ca tiganul cu scanteia, crestinii se balacaresc intr-un soi de „metempsihoza religioasa” de origini orientale pe care o asezoneaza dupa nevoi cu violenta, ignoranta si credulitate, reunind intr-o religie –pe care o pretind adevarata, istorica si genuina– tot felul de legende, intamplari, povesti, povestiri si amintiri adunate de ici, de colo si de pretutindeni. Rezolvarea conflictelor inerente se face printr-un apendice dogmatic in care se afirma ca orice asemanare cu alte religii, personaje si intamplari este nefericita, pur intamplatoare, si ca cel mai probabil este rezultatul plagierii crestinismul de catre diversi neaveniti inspirati direct de Satana.


Cu vreo 3500 de ani inainte de a se naste Christos, s-a nascut Christna[2]. Anuntat de insusi Brahma –creatorul perechii primordiale Heva si Adima, cei izgoniti din Rai– si profetizat in Scripturi ca fiind Salvatorul omenirii si Incarnare a divinitatii, Christna s-a nascut intr-o iesle umila, rezultat din „adumbrirea” unei Fecioare de origini princiare cu "Spiritul lui Vishnu" –a doua persoana a Trinitatii Brahma-Vishnu-Shiva[3]; niste pastori au venit sa i se inchine iar regele a ordonat uciderea tuturor pruncilor de parte barbateasca, sperand ca astfel il va ucide si pe Christna. Mama sa a fost instiintata in vis de pericol si astfel primejdia a fost depasita cu bine. Dealungul vietii sale s-a plasat intr-o profunda antiteza cu preotimea pe care o acuza de diverse pacate si ipocrizie. El si-a facut cunoscuta invatatura bunatatii si iubirii –morala cea noua– utilizand diverse parabole; a infaptuit miracole, a vindecat leprosi, orbi si ologi, ba chiar a inviat si pe unii din morti. A avut ucenici iar pe liderul lor l-a dojenit pentru putina sa credinta. Intr-un final este prins de trimisii regelui tiran si ai preotimii, este impuns cu o sageata iar pentru a-l ucide l-au atarnat de trunchiul unui arbore. Atunci cand l-au cautat, ucenicii nu l-au mai gasit, intru-cat a inviat si s-a inaltat la ceruri, copacul inflorind in mod miraculos, ca de „Florii”.   „Christos a Inviat” ![1] Coloseni 1:18, Apocalipsa 1:5
[2] https://books.google.de/books?id=JKnBvgHlhQC&pg=PA65&lpg=PA65&dq=Devanaguy&source=bl&ots=ME_PHh0BA8&sig=tdTVc1zA7Szh2hBZuFbtbVlZK5g&hl=es&sa=X&ei=M_McVfHpBNbWatXRgcgE&ved=0CC0Q6AEwAQ#v=onepage&q=Devanaguy&f=false
[3] http://es.wikipedia.org/wiki/Brahma

4 comentarios:

 1. Ma rog ca Duhul Sfant sa lucreze cu putere la inima ta si sa devii pe deplin constient de faptul ca CU ADEVARAT in urma cu peste 200 de ani, Hristos, Fiul lui Dumnezeu, A INVIAT! Domnul fie cu tine!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Draga Anonimule,

   Respect si apreciez din tot sufletul faptul ca te rogi pentru mine. De aici si pana la a vorbi de "constienta" este totusi o distanta mult mai mare decat iti imaginezi. Postarea de mai sus urmarea tocmai constientizarea lectorilor cu privire la subiectul propus.Lectura -nu cea a postarii mele- ci lectura de carti in general, nu are nimic a face cu rugaciunea ci mai degraba cu lipsa ei. Cat despre Invierea Domnului Christos, Fiul lui Dumnezeu, pot afirma fara umbra de indoiala ca dintotdeauna am avut o slabiciune: imi aduce aminte de mirosul proaspat de copaci infloriti amestecat cu cel de cozonac aburind, proaspat scos din cuptorul de caramida incins cu lemne al mamei. Constienta nu este totuna cu Constiinta (mai ales cea Religioasa), ci cu Cunoasterea,iar aceasta din urma creste pana dincolo de mirosul de cozonaci. In concluzie, va pot raspunde sincer si din inima: Adevarat c-a Inviat. Domnul sa va aiba in grija, pe tine si pe cei dragi ai tai!
   Pe curand

   Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: