domingo, 15 de abril de 2012

Orbire

Ascuns într-o găoace răcoroasă din preajma unui mușunoi de termite, un păianjen cu ochii în opt stă la pândă; termitele moi și oarbe, fără ochi, trudesc în zăduful sălbatec al humei încinse, căutînd cu încăpățânare proletară ceva de mâncare: o frunză scurtată, un pai fărâmat, o sămânță uscată... osteneala e multă iar chinul e brut; oarba termită nu cunoaște odihna, nici lumina de zi, nici pântecul plin, nici gustul de saț: doar gustul de muncă! Rătăcind spre niciunde, orbește, cu trupul pufos, își sfârșește fatalist alergarea, între colți de-arahnidă, în strânsoarea de fălci, ori pe-o limbă băloasă de furnicar flămând! Ce Dumnezeu ar fi acela care-ar crea așa o dramă a lipsei de șanse, si ce scuză ar avea? 

Cu mânie proletară, hominizii rătăcesc bălăbănindu-și existența încoace și-încolo, căutând de mâncare-n gunoiul din jur; îndură și greu, și zăduf, și ”lipsul a tot” de dragul nădejdii de viață promise de zei. Orbecăind spre nici-unde, își sfârșesc preumblarea între scânduri și cuie, fără drept de apel, omorâți de vreo boală, sfârtecați de călău, înghițiți de mizer... N-apucat-au să guste odihna, nici să soarbă lumina, de atâta osândă, suferinți și măcel. Este greu să explici ”întâmplarea” câtă vreme un Zeu se proclamă ”stăpân peste moarte” și ”origine-a tot”, împărățind despotic peste agonia de oameni. Ce scuză-ar avea pentru statul de-o-parte? N-are glas să ne strige, n-are vorbă de spus? Este mut! Este surd: nu există! Urzitorul de Soarte croiește destine, te condamnă la viață și-apoi... ”uită” de TOT! 

De n-am fi-așa orbi, ne-am vedea suferința...

2 comentarios:

  1. .. :)...

    din nou frumos, din nou cu mesaj... din nou de acord..

    ResponderEliminar
  2. ginditorul de la hamangia19 de abril de 2012, 19:51

    Cu ceva timp in urma credeam ca YAWH este dreptate si iubire si multe altele super dar la o cercetare mai atenta si ceva timp mai mult de cugetat am gasit ca undeva este o eroare si ca poate o fii traducerea , dar amcautat si in alte limbiin care sa tradus si ca aceleasi lucruri se spun .Deci nimic nou sub soare si au aceas finalitate .noi si alte generati care vor veni vom avea acelas sfirsit de obste. Inaintea noastra au disparut dinozaurii , urmam noi si cine stie ce specie va domina planeta ,poate maimute sau insecte,toate au un inceput si un sfirsit

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: