martes, 3 de abril de 2012

Paște

E vâlvă mare printre creștini: paștele, sărbătoarea cea mare, este chiar la uși! După încă un an de divagații și rătăciri liber alese, adepții religiei iubirii vor să calce iarăși drept. Toți d-impreună caută înfrânarea de la pofte care, până mai ieri, stăpâneau tiranic peste suflețelul lor gingaș și vergur;   cu aer pios și privirea pironită vinovat în pământ, creștinătatea întreagă promite să fie mai bună, să iubească mai mult și să prindă avânt: într-un colț, dosit,  unul se jură că nu fură, altul promite să nu mintă, iar unul mai zelos se leagă  cu blesteme că n-o mai curvi în veci! Cu jale în glas și o Carte în mână, vor mușca încă o dată din trupul lui Hristos, cu nesaț; însetați, i-or bea și sângele, după ce s-or fi spălat pe picioare și mâini. Purificată până la măduvă, obștea cea mare își oblojește rana de moarte cu deziderate și promisiuni.
Nu vă înșelați: de mâine lumea nu va fi mai bună! De mâine, ca dintotdeauna, „obștea cea cu Hristos între dinți” va devora hrăpăreț și trupul altor nevinovați; de mâine, iubirea cea reînoită va împlânta iar „pumnalul mișeliei” în coasta victimei neavizate; de mâine, „hambarul sâlniciei” se va umple și mai abitir; de mâine, „minciuna cu miros a sânge” va curge torente,  iar iubitorul cel mai zelos va gusta iar din „carnea de bordel” pe centură! De mâine, „iubirea” revigorată de purificarea ritualică amesteca-va sângele nostru cu veninul de Șarpe și blestemul crucii într-un soi de aromă ciudată, în chip de mireasmă de „altar în pârg” pentru un Dumnezeu răspândit printre măsele!
De Paște, creștinii se  înfruptă din dumnezeu! De paște... eu mă spăl pe dinți!

14 comentarios:

  1. pai recomanda-ne o pasata de dinti buna...hehehehe

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. E necesară și o periuță foarte bună... În cazul nostru ”pasta de dinți” este cunoașterea, iar ”periuța” este voința. Trebuie să știm și să vrem să schimbăm ceva din ipocrizia cu care ne-am îmbălsămat! Să nu mai stăm pe gânduri!

      Eliminar
  2. ginditoru dela hamangia3 de abril de 2012, 21:43

    de ipocrizie nu ne pute lipsi, caci atunci am arunca cu pietre unii in altii si nu am mai iesii din casa. Am fost la rindul nostru inselati de altii care detin cheile imparatiei si care nu vor sa ne scape
    totul e o istorie care mai are priza la asa zis RELGIOSI dar care nu sint cu mimic mai buni sau mai rai ca noi dar care fac mare caz de religiozitatea lor

    ResponderEliminar
  3. Alege ganditorule... alege... intotdeauna exista putina onoare de care bine am face daca am pune-o in valoare din cand in cand: nu de alta dar asta ne face oameni...Religiosii cu ale lor; Noi dar sa fim demni!

    ResponderEliminar
  4. Realist vorbind, nu e usor de trait in afara iluziilor. Pentru ca viata sa aiba sens, pare musai sa ne construim unul(cel putin). Sau sa preluam de la ofertanti, cum ar fi cei ce recomanda "viata crestina adevarata" ,oricare ar fi ea si daca se poate, "pe intelesul tuturor" asa incat toti sa beneficieze de sens(ul ei). Daca propovaduitorii sensului "adevarat" al vietii, nu sunt decat niste iluzionisti pentru care viata de zi cu zi a ajuns o banalitate, un nonsens? Oare viata in sine, n-ar trebui traita dincolo (sau mai degraba dincoace) de timorarile starnite de asa-zisele carente de sens? Sensul vietii e sa traiesti, adica sa traiesti frumos. Poate ca lumea ar fi un loc mai incapator daca fiecare ar renunta la obsesia cautarii unui sens care de regula ingusteaza orizontul existentei, in favoarea- nativei as zice, dar tragic reprimate- deschideri spre celalalt.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anonimule... plecăciune! Am gustat din cuvintele-ți frumoase... și am descoperit poftă de viață descătușată de plumbul iluziei deșarte! Și eu cred în OM! Respect... și mă bucur că exiști!

      Eliminar
    2. Sensul vietii e sa traiesti.Corect. Insa exact pentru faptul ca toti simt ca asta nu e viata....vor fi in cautarea adevaratului sens. Si in general, cine cauta, gaseste.;)

      Eliminar
    3. Ce e OMUL ca sa poti crede in el? O biata fiinta care nu stie sa deosebeasca dreapta de stanga. Un ipocrit care atunci cand impartaseste asazisa "viata", nu uita sa-si puna masca. Un vai si amar care intr-un minut spune ca-i negru si-n urmatorul ca-i alb. Un...nimeni si nimic...care se amageste singur, ca drumul pe care a pasit s-ar numi viata. Iar cand se uita in oglinda ....crede ca-i "cineva".

      Eliminar
    4. Asa este... dar cred in evolutia sa catre ceva mai bun, mai moral, mai etic si mai putin fatarnic! Candva, lumea aceasta va fi un Rai! Important este ca fiecare din noi sa punem propria noastra caramida la constructia acestei noi societati si a ... OMULUI CEL NOU!

      Eliminar
    5. Sa traim dar frumos, ca in timpul zilei, fara sa ne fie rusine de ceea ce suntem; sa traim luptandu-ne sa fim mai buni... mai placuti, si sa daruim mai multa dragoste celor din jur! Ador sa fac asta! Tu nu?

      Eliminar
  5. Pastele apartine ...cre(s)tinilor!

    ResponderEliminar
  6. Si noua tuturor celor care nu denuntam marea frauda cladita pe eventualul sacrificiu istoric al unei victime nevinovate!

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: