domingo, 20 de mayo de 2012

Minciună sfântă


Dumnezeu a zis: ”Să nu minți!”...  Dacă veți asculta aceste porunci, dacă le veţi păzi şi împlini, YHWH, Dumnezeul tău ... te va iubi, te va binecuvînta şi te va înmulţi; … YHWH va depărta de la tine orice boală[1]….Vei fi binecuvîntat la venirea ta, şi vei fi binecuvîntat la plecarea ta ….YHWH te va copleşi cu bunătăți … YHWH te va face să fii cap, nu coadă![2]

Cu toate acestea nimeni nu pare să țină seama de poruncă: Avram mințea de înghețau apele[3], nevastă-sa  îl mințea gingaș pe Dumnezeu ”ca la ușa cortului”[4], Şifra şi Pua s-au pricopsit cu niscaiva odăi și ceva orătănii mințind după voia Domnului[5], Duhurile Cerești născocesc planuri mincinoase la ordinul lui YHWH[6], iar Dumnezeu Însuși croiește cele mai  năstrușnice minciuni pentru a-și atinge obiectivele sale profund iubitoare[7].

Totuși, stați fără nici o grijă: "YHWH nu este un om ca să mintă!"[8], El minte… ca un DUMNEZEU!!!


[1] Deuteronom 7:12-15
[2] Deuteronom 28:6-13  
[3] Geneza 20:2 Avraam zicea despre Sara, nevastă-sa: ,,Este sora-mea!”
[4] Geneza 18:13-15  13 Domnul a zis: ,,Pentru ce a rîs Sara…? … 15 Sara a tăgăduit, și a zis: ,,N'am rîs !” … Dar El a zis: ,,Ba da, ai rîs!”
[5] Exod 1:15-21 Şifra şi Pua… au răspuns lui Faraon: ,,Pentrucă femeile Evreilor nu sînt ca Egiptencele; ele sînt vînjoase și nasc înainte de venirea moașei.”  20 Dumnezeu a făcut bine moașelor; … Dumnezeu le-a făcut case.
[6] 1 Împărați 22:20-22 ... și Domnul a zis: ,Cine va amăgi pe Ahab ... și un duh a venit și s'a înfățișat înaintea Domnului, și a zis: ,Eu îl voi amăgi.`  22 Domnul i -a zis: ”Cum?” ”Voi ieşi”, a răspuns el, ”şi voi fi un duh de minciună”. Domnul a zis:”Îl vei amăgi,...ieşi, şi fă așa!”
[7] 2 Tesaloniceni 2:11Dumnezeu le trimete o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună!
[8] Numeri 23:19  

9 comentarios:

  1. Ai perfecta dreptate in tot ce ai scris... Acum te inteleg perfect de ce ai renuntat cu hotarare sa mai crezi in Domnul YHWH si in mesajele sale de "dragoste vesnica"... In urma cu mai multe luni, am inceput si eu sa vizitez mai multe site-uri ateiste, a caror continut m-a intrigat la inceput, din care cauza am inceput sa restudiez Sf. Scriptura de la Geneza la Apocalipsa, si ce am descoperit... metaforic vorbind, m-a facut sa dau in balbaiala... M-am intrebat atunci: "Cum de nu am putut vedea toate aceste lucruri ani de zile?!" Din pacate, sunt foarte putini cei care au CURAJUL sa se trezeasca din somnul ratiunii. Prefera mai degraba sa spuna: "Aceste lucruri le vom intelege atunci cand vom fi in Imparatia lui Dumnezeu, caci acum sunt o taina pentru noi" decat sa aiba CURAJUL sa afirme cu hotarare: "E ceva putred in Danemarca!"

    ResponderEliminar
  2. Te salut anonimule!
    Ma bucur sa vad ca exista oameni care au capacitatea si curajul de a rupe jugul Religiei si a Dumnezeilor, oricare ar fi ei. Sa-ti fie de bun augur inceputul cercetarilor tale ... si calatoria ta prin meandrele intelepciunii sa te ancoreze si mai mult in valori care nu pier, valori care raman, nu din frica ci din dragoste! Sa ne auzim cu bine!

    ResponderEliminar
  3. te invit pe http://www.facebook.com/groups/ateiagnosticiromani

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Interesant... numai ca eu nu am cont pe Facebook, si in general pe nici o retea de socializare. Te urmaresc oricum, acum ca mi-ai dat link-ul. Un salut de la Madrid!

      Eliminar
  4. Toti dormim somnu ratiunii pina la un moment, eu sint unu din cei care sau desteptat dar nu stiu in ce directie sa apuc. Omul ca masura a tuturor lucrurilor e aiurea dar se pare ca nu am de ales voi lua o alta cale, am descoperito intimplator dar pentru acest moment e cea mai buna alegere si ramin surd la toate chemarile de a reveni inapoi la turma ,de care siasa sint scirbit.

    ResponderEliminar
  5. http://www.youtube.com/watch?v=Zyb9GFV9ACo

    ResponderEliminar
  6. De aproape 5 ani am inceput departarea de adventism. Mi-a trebuit destul timp sa cercetez (mai intai EGW, apoi biblia) si sa ies din capcana religiei fara nici un sentiment de vinovatie sau de "ma voi intoarce eu vreodata"!
    De curand "frati binevoitori" au venit la mine sa vorbim despre religie. Am avut un comportament agresiv cu ei si le-am spus sa nu mai vina.
    Dupa vizita lor m-am intrebat ce se intampla cu mine, de ce ma port asa... Si mi-am dat seama ca dupa o sechestrare de peste 50 de ani in biserica adventista si un viol spiritual (sau moral) repetat, nu mai puteam sa admit un alt viol cu ocazia vizitei lor. Nici cel putin o relatie "normala" cu o alta religie nu mai vreau.
    Poate cineva care citeste comentariul zice: dar cine te-a tinut cu forta persoana draga? De ce nu ai plecat daca nu te-ai simtit bine?
    Pentru ca biserica ne-a contaminat cu Sindromul Stockholm!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bine te-ai trezit prietene!!! Te inteleg si cunosc personal ceea zici. Acum mai ramane un singur lucru: scutura-ti praful de pe incaltari si mergi demn mai departe! Lasa mortii sa se ingroape zelos intre ei, iar tu dedica-ti viata bucuriei de a fi un Om Viu, Liber si Demn! Te salut si te mai astept pe aceste meleaguri internaute!

      Eliminar
  7. Salutare!

    Nu văzusem articolul ăsta foarte fain, te felicit, se vede că studiezi materialul de bază al teiştilor cu mult sârg, ceea ce e bine, pentru că eu de ex. nici nu am timp şi nici nu prea am răbdare să o fac. Însă de citit am citit şi eu biblia şi îmi amintesc că am parcurs acele texte, iar sinteza ta este foarte bine şi plastic articulată! Ţi-am mai zis şi mă repet, îmi place tare mult cum scri, dar mai ales ce idei faine ai!... Succes şi spor pe mai departe!!!! :)

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: