sábado, 8 de septiembre de 2012

Libertate II



În marea sa dragoste de oameni, YHWH-Dumnezeu a luat Cuvântul și a zis: „în sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea…cu multă trudă ... spini şi pălămidă să-ţi dea pământul.[1] Nedezmințindu-și nici o clipă firea-I răzbunătoare și pizmoasă, Iubitorul de Oameni adaugă ciudos: „ v'am trimes foametea ... şi lipsa de pîne...  și n'am vrut să vă dau ploaie![2] Așa se face că de la ”facerea” lumii încoace omenirea este LIBERĂ ... să moară de foame! Cu toate acestea, niște politruci descreierați, cu pântecul rotunjit de blidul de linte al vânzării de ”aproape”, ne repetă bolând o vorbă fără subiecți: ”ADEVĂRUL VĂ VA FACE LIBERI!

Într-un mediu condiţionat de lipsuri, de nevoi şi privaţiuni de tot felul, transpuse toate într-un context de luptă disperată pentru supravieţuire... Libertatea NU EXISTĂ! Acolo unde bucata de pâine e un lux iar paharul de apa un răsfăț... LIBERTATEA nu poate exista! Dimpotrivă: toate acestea nu sunt altceva decât mijloace murdare de condiționare brută, de manipulare atroce, de înrobire definitivă a spiritului privat până și de puținul necesar propriei sale subzistențe! Un lucru este, însă, mai clar ca lumina zilei: în cantina de la Auschwitz nu exista LIBERTATE în ciuda motto-ului de la poarta de intrare: ”ARBEIT MACHT FREI!”

 ”ARBEIT MACHT FREI!” și ADEVĂRUL VĂ VA FACE LIBERI!” sunt rude bune și au aceeași sorginte: MINCIUNA!


[1] Geneza 3:17-19
[2] Amos 4:6-7

2 comentarios:

  1. ”ADEVĂRUL VĂ VA FACE LIBERI!” este cu adevarat o bucurie. Cand aflii ca cei din conducerea bisericii sunt niste afaceristi care au castiguri fara a investii nici macar un euro, cand aflii ca religia in general este doar o manipulare, cand aflii ca evreii au un folclor mai slab decat cel romanesc, te bucuri ca ai gasit adevarul. Esti liber. si asta e bine.

    Daca nu te-as cunoaste si as citii din ceea ce scrii aici, as crede ca esti un frustrat care a fost dat afara din biserica. Esti prea agresiv in exprimare. De obicei hotii si incultii pier pe limba lor. Nu te agita sa le arati agresiune, nici macar in scris. nu merita.
    bafta

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Dar ma cunosti... si continui sa crezi ca sunt un frustrat care a fost dat afara din biserica: cel putin asta e la moda printre frati! Cat despre libertate... chiar daca pare o prostie, chestiunea in sine este cat se poate de importanta: intr-un sens sau altul ADEVARUL chiar este o... MANGAIERE!

      Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: