miércoles, 9 de enero de 2013

Alchimistul


De cand ma stiu, am avut o curiozitate nestavilita sa aflu  ce face Dumnezeu acolo sus –prin ceruri; aceeasi curiozitate au impartasit-o inaintea mea miliarde de alti oameni care au avut –ca si mine... ca si tine– nesansa de a se fi nascut ditr-o coasta de lut furata in somn. Intamplator sau nu, cautarile noastre au dat peste raspunsul perfect: „Tatal Meu lucreaza (...) Eu deasemenea lucrez[1]; Vidul din raspunsul lui Isus a umplut pe deplin Golul din cautarile multora, iar scrutarea curajoasa s-a transformat brusc intr-o masiva Gaura Neagra: pentru ei Dumnezeu este Arhetipul marelui Combinator care lucreaza cu dibacie divina la formula magica a Mantuirii de Oameni. Ingredientele „lucrarii” sale sunt invariabile: un  Profet[2], un Popa[3] si-un Contabil[4], cocotati tustrei in capul unei mafii de simbriasi[5] strangatori de dijma[6] si ucigasi de frati[7] –a se citi Statul. Ca intr-un joc stupid de-a „alba neagra”, Dumnezeu fagaduieste fix Mantuirea, plamadind neincetat in covata Lumii aceleasi vechi combinatii de „patru luate cate trei”... Dumnezeu este Alchimistul Perfect: nu ofera Nimic ... Niciodata, insa cu totii il credem pe Cuvant!

... un Profet, un Popa si-un Contabil: trei elemente... o singura credinta! Asa incepe orice scorneala bolnava care, cu putin noroc si multi prosti, se va converti intr-o religie nou-nouta: o masinarie uriasa de fabricat iluzii scumpe la care unii subscriu din speranta lacoma, altii din ignoranta toanta, iar restul din prostie rafinata... Statul  este nelipsit din schema: cameleonic si perfid, statul disimuleaza abil hotia dijmei in datorie ireductibila iar crima ordinara in jertfa sfanta pentru „orice”. Cu un tupeu fara margini, tuspatru se cocoata semet pe grumajii puroiati de munca ai multimii pe care o numesc mai simplu „prostime”. Manata de golul din stomac si strunita cu strasnicie de darlogii ignorantei, multimea nu cunoaste odihna: intre „biciul” Statului si „scorpioanele” Religiei, multimea este redusa la statutul de animal de povara menit sa tina Capul in pamant si Jugul pe umar. Ea n-are vreme de filosofat: Mantuirea ei e Oblojeala carnii sfasiate si Leacul pentru puroiul intarit de pe grumaji... insa Nimeni nu i le ofera! Aceasta este lumea noastra... o neintrerupta istorie de suferinta crunta, o inlantuire nesfarsita de oportunisti ordinari, de criminali de solda sfanta si contabili de guler alb!

Astazi este ocazia nasterii unei noi Paradigme: o Lume pe placul Nostru![1] Ioan 5:17   Dar Isus le -a răspuns: ,,Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.”
[2] Deuteronom 34:10  În Israel nu s'a mai ridicat prooroc ca Moise, pe care Domnul să-l fi cunoscut fatã în fatã.
[3] Exod 28:1  … pe fratele tău Aaron şi pe fiii săi (…) pune-i deoparte în slujba Mea ca preoti…
[4] 1 Cronici 26:24  Şebuel, fiul lui Gherşom, fiul lui Moise, îngrijea de vistierii.
[5] Judges 18:3-4  … tînãrului Levit  (…) a răspuns: ,,Mica (…) îmi dã o simbrie, si eu îi sînt preot.``
[6] Numeri 18:30  … partea cea mai bună, zeciuiala va fi socotită Leviţilor…
[7] Exodus 32:27-28  Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: “Fiecare din voi sa se încinga cu sabia; mergeti si strabateti tabara dela o poarta la alta, şi fiecare să omoare pe fratele, pe prietenul şi pe ruda sa.” 28  Copiii lui Levi au facut dupa porunca lui Moise; si aproape trei mii de oameni au pierit în ziua aceea din popor.

8 comentarios:

 1. Draga teologule ateu,
  Printre versetele pe care le-ai citat in acest articol este si Ioan 5:17 ,,Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.” Nu stiu daca te-ai intrebat vreodata ce a lucrat Fiul lui Dumnezeu pana la intruparea Sa, demonstrand astfel, conform teologiei crestine traditionale, “o dragoste ce intrece orice masura”. Citind cu atentie cartea “Patriarhi si Profeti”, cap. Cucerirea Ierihonului, de EGW, am primit raspuns la aceasta intrebare. Te rog frumos sa te umpli de rabdare si sa citesti pana la capat pasajul propus de mine din opera “penei inspirate”:
  “Iosua a înţeles că pasul cel dintâi pentru cucerirea Canaanului era luarea Ierihonului. Înainte de toate însă, el căută să se asigure că Dumnezeu îl călăuzeşte; şi asigurarea aceasta i-a fost dată. Când s-a retras din tabără ca să fie singur şi să se roage ca Dumnezeul lui Israel să meargă înaintea poporului Său, a văzut un războinic înarmat, de statură înaltă şi cu înfăţişare impunătoare, „cu sabia scoasă din teacă". La somaţia lui Iosua: „Eşti dintre ai noştri sau dintre vrăjmaşii noştri?" El a răspuns: „Nu, ci Eu sunt Căpetenia oştirii Domnului şi acum am venit" (Iosua 5,13-15). Aceeaşi poruncă pe care o primise Moise la Horeb: „Scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care stai este sfânt", i-a descoperit lui Iosua caracterul Străinului misterios. Cel care stătea înaintea conducătorului lui Israel era Domnul Hristos, Cel Prea Înalt. Copleşit de teamă sfântă, Iosua s-a aruncat cu faţa la pământ, s-a rugat şi a auzit asigurarea: „Iată dau în mâinile tale Ierihonul şi pe împăratul lui, pe vitejii lui ostaşi". Apoi a primit instrucţiuni cu privire la cucerirea cetăţii. (PP, cap. Caderea Ierihonului)
  „Prin credinţă au căzut zidurile Ierihonului" (Evrei 11,30). Comandantul oastei Domnului a vorbit numai cu Iosua; nu S-a descoperit întregii adunări, rămânând ca ea să creadă cuvintele lui Iosua sau să le pună la îndoială, să asculte de poruncile date de el în Numele Domnului sau să le tăgăduiască autoritatea. Poporul nu putea să zărească priveliştea oastei îngereşti care îl însoţea sub conducerea Fiului lui Dumnezeu”.
  Asadar, daca am inteles bine, cu peste 2000 de ani inainte de “a se plini vremea”, Cel care iubeste lumea intreaga mai presus de orice pricepere, a fost UN UCIGAS. E posibil asa ceva? Sa declari ca iubesti pe cineva si in acelasi timp sa omori pe inaintasii acestora? In Rusia stalinista, prin anii 30 circula un banc cu urmatorul continut: “Este adevarat ca tatucul Stalin iubeste toti copiii? Raspuns: “Da, este cat se poate de adevarat, insa la fel de adevărat este că ii uraste pe parintii acestor copii”. Cam la fel stau lucrurile si in domeniul cunoasterii de Dumnezeu. “Este adevarat ca Dumnezeu iubeste toti oamenii? Raspuns: “Da, este este cat se poate de adevarat, insa la fel de adevărat este ca inainte de a se intrupa, Dumnezeu, împreună cu Fiul Sau si cu oastea Sa ingereasca isi manifesta dragostea fata de unii oameni intr-un mod cu totul si cu totul special, oferind sprijin divin unei “gloate setose de sange” (adica poporului Sau ales) care “a nimicit cu desavarsire” tot ce i-a stat in cale, adica, barbati, femei, copii, batrani, animale, case, ogoare”. Si cum am putea intelege aceasta dragoste divina oarecum ciudata? Raspunsul ni-l ofera tot EGW: “Atât iubirea, cât şi dreptatea cereau grabnica executare a acestor răsculaţi împotriva lui Dumnezeu şi vrăjmaşi ai oamenilor”. Acesti “barbati, femei, copii, batrani “ se dedaseră la păgânismul cel mai depravat şi cel mai degradant şi ERA NECESAR CA PĂMÂNTUL SĂ FIE CURĂŢIT DE ACEEA CARE AR FI ÎMPIEDICAT CU SIGURANŢĂ ÎMPLINIREA PLANURILOR MILOSTIVE ALE LUI DUMNEZEU”.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Va conjur, dragii mei, sa nu confundati niciodata shleahta de galigani flamanzi chinuiti de cele mai josnice porniri -in intregime criminale, cu vreo misiune, plan sau destin!!! Asa ceva nu exista! Ei nu se deosebeau cu nimic de popoarele din jurul lor: ei au fost doar "poporul" momentului si imprejurarilor potrivite, care au permis afirmarea si justificarea injustificabilului! Acum, este la fel de adevarat ca, daca evreii nu ar fi reusit, locul lor ar fi fost luat de alta natie si de alti galigani flamanzi. Trebuie sa intelegem ca aceasta este natura umana: asa cum spuneam si in postare "lumea noastra este o neintrerupta istorie de suferinta crunta, o inlantuire nesfarsita de oportunisti ordinari, de criminali de solda sfanta si contabili de guler alb!" La ce indemn eu este la emanciparea Omului, altminteri nu avem nici o sansa... nici un viitor!!!

   Eliminar
 2. (Continuare)
  In calitate de cetateni ai secolului 21, care pretindem ca suntem fiinte dotate cu ratiune, suntem in drept sa punem intrebari de genul (la care crestinii sau iudeii se afla in imposibilitatea de a oferi un raspuns concret):
  1.În ce mod concret ar fi putut popoarele din Canaan să împiedice împlinirea planurilor milostive ale lui Dumnezeu? În primul secol d.Hr., popoarele pagâne din Imperiul Roman au împiedicat sau nu împlinirea acestor planuri? Daca nu, cum de a fost posibil acest lucru fără ca păgânii din Imperiul Roman să fie exterminaţi de către poporul lui Dumnezeu din acel timp, creştinii?
  2. „Ca şi oamenii dinainte de potop, canaaniţii trăiau numai pentru a batjocori Cerul şi a întina pământul. De aceea, atât iubirea, cât şi dreptatea cereau grabnica executare a acestor răsculaţi împotriva lui Dumnezeu şi vrăjmaşi ai oamenilor”.
  Este un fapt istoric demonstrat că populaţia băştinaşă a Mexicului şi a insulelor din Marea Caraibelor înainte de venirea europenilor practica sacrificii umane. Din acest punct de vedere, se poate afirma, fără riscul de a greşi că aceşti oameni „trăiau numai pentru a batjocori Cerul şi a întina pământul”. Dacă aşa stau lucrurile, consideraţi că ceea ce au făcut conchistadorii spanioli după cucerirea acestor teritorii, adică exterminarea fizică a acestor populaţii, reprezintă o ducere la îndeplinire a judecăţilor lui Dumnezeu cu privire la aceste popoare prin aceste umile unelte umane reprezentate prin cuceritorii spanioli?
  Oare nu sunt şi astăzi oameni despre care se poate spune că “batjocoresc cerul şi întinează pământul”? Oare nu se impune şi în dreptul acestora o “grabnică executare”? Dacă da, ar fi oare dispuşi cei care se consideră în prezent a fi poporul ales al lui Dumnezeu, adică poporul advent, să ducă la îndeplinire într-o bună zi această “grabnică executare”, adică să “treacă prin ascuţişul sabiei bărbaţi şi femei, copii şi bătrâni”, (vezi Iosua 6:20-21) pentru simplul motiv că aceştea “batjocoresc cerul şi întinează pământul”?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Scoateti-l pe Dumnezeu din ecuatie... conceptul este o inventie utilizata de TOTI cei care aveau multe planuri criminale dar putine mijloace si sanse sa le infaptuiasca. In fata "provocarii", nu le ramanea decat stimularea unui spirit fanatic exacerbat, care, pana in zilele noastre, nu se obtine decat pe fundal religios, cu Dumnezeu, Cetate de Aur, si Mare de Cristal!
   1. Nu putea evita nimic! Daca ar fi putut, ar fi facut-o! Dumnezeu nu a avut niciodata nici un plan. Evreii au avut, si bravo lor! Putea sa aiba si Decebal... Dupa cum tu singur ai remarcat "dumnezeu" nu a fost nicicum deranjat de romanii pagani, desi putin mai inainte era dispus sa distruga o lume intreaga pentru nimic -a se vedea Potopul!!!
   2. Iata alt popor manat de foame crunta si dorinte patimase de "fornicareala": spaniolii!!! Dar ca el sunt si celelalte, cand au avut ocazia: britanicii, frantzujii, austriecii, ungurii, rusii, portughezii, japonezii, etc. Priviti Africa zilelor noastre: este povestea amerindienilor scrisa cu sange in zilele noastre de interesele catorva popoare: Americani, Europeni si Rusi. Istoria, dupa cum vedeti dragilor, se repeta la nesfarsit!

   Cu privire la adventisti, slava domnului ca nu au nici un fel de parghii de putere, altminteri ar fi vai si amar de restul lumii!!! Fara indoiala ca tot ce a fost lasat neimplinit de catre brutele de dinaintea lor le-ar infaptui ei: sa nu va fie lucru de saga, religiosii -oricare ar fi ei- sunt pericolul primordial pentru rasa umana, pentru emanciparea si ridicarea ei din suferinta in care se scalda!

   Eliminar
 3. (Continuare)
  3. În orice război şi în orice bătălie întotdeauna se găsesc oşteni care să refuse categoric executarea anumitor ordine ale conducerii. Să admitem că în oastea israelită condusă de către Iosua (un om despre care ştim cu siguranţă că a fost călăuzit de Dumnezeu, după cum mărturiseşte cu claritate EGW – “Înainte de toate însă, el căută să se asigure că Dumnezeu îl călăuzeşte; şi asigurarea aceasta i-a fost dată”), s-ar fi găsit câţiva oşteni care ar fi refuzat categoric să treacă prin ascuţişul sabiei femei, copii şi bătrâni (vezi Iosua 6:21). În acest caz, se poate vorbi de o certa insubordonare comandantului militar.
  Aş vrea să ştiu dacă procedând în acest fel, aceşti israeliţi PĂCĂTUIAU împotriva lui Dumnezeu sau dimpotrivă, ÎMPLINEAU VOIA SA? Cercetând îndeaproape textul Scripturii, eu sunt de părere ca ei păcătuiau deoarece “Orice om care se va răzvrăti împotriva poruncii tale şi care nu va asculta de tot ce-i vei porunci să fie pedepsit cu moartea! Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!" (Iosua 1:18).
  Dacă aşa stau lucrurile, rezultă că un copil al lui Dumnezeu păcătuieşte DACĂ REFUZĂ CATEGORIC SĂ UCIDĂ? Şi atunci cum putem întelege porunca a 6-a “Să nu ucizi?” Cum poate un om care refuză să ucidă, să se dovedească păcătos din această cauză?
  4.“Dumnezeu Se pregătea să îi aşeze pe israeliţi în Canaan şi să dezvolte între ei o cârmuire şi o naţiune care să fie manifestarea împărăţiei Lui pe pământ. Ei nu trebuia să fie numai moştenitorii adevăratei religii, ci să şi răspândească pe întreaga faţă a pământului principiile acesteia”.
  Oare “moştenitorii adevăratei religii” în acest fel trebuie să se distingă de “moştenitorii unor false religii”, “trecând prin ascuţişul sabiei bărbaţi şi femei, copii şi bătrâni, până la boi, oi şi măgari” (Iosua 6:20-21)? Consideri că “moştenitorii unor false religii”, luând cunoştinţă de faptele “moştenitorilor adevăratei religii” vor înţelege că Cel care I-a inspirat să facă aceste lucruri îi iubeşte pe ei cu o iubire veşnică, o iubire care întrece orice pricepere? Vor fi aceşti oameni avizi să afle cât mai curând principiile acestei religii adevărate? Să intre cu bucurie în contact cu o asemenea naţiune care este manifestarea împărăţiei Lui pe pământ?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Cum dumnezeu nu are nici un fel de relevanta -decat cea de propaganda frivola, DA, cei care ar fi avut o atitudine profund morala refuzand crima ar fi fost executati fara cracneala! Si sunt convins ca au existat numeroase cazuri: natura umana este capabila de astfel de "anomalii"! Cunosc un pastor -fost coleg, care afirma deschis ca daca dumnezeu i-ar cere sa omoare pe oricine el s-ar conforma fara nici un moment de indoiala! E pastor la Arad..

   Iti recomand sa nu incerci sa intelegi religia, si in consecinta nici porunca a sasea: totul este o parodie ordinara, o facatura, o cinica punere in scena a unor valori care au relevanta doar cata vreme slujeste oportunistilor hulpavi de putere.

   N-am inteles niciodata principiul acesta de a intemeia o Imparatie a lui Dumnezeu printre multele alte Imparatii ale altor Dumnezei! E rusinos pentru noi astazi sa "muscam" o asemenea gogorita... divina!

   Nimeni nu intelege nimic din Biblie... cu atat mai putin din acest pasaj ori semnificatia sa! Toti o interpreteaza si o folosesc dupa pricepere lor pentru propasirea lor si a stomacelului lor pentru generatii intregi! Daca inca mai crezi ca exista ceva in spatele acestei realitati ata de evidente -probate de mileniile de istorie scrisa cu atata sange nevinovat, atunci nu exista nici o sansa la EMANCIPARE! Tu dar...fii barbat!

   Eliminar
 4. interesant exemplul tau cu spaniolii si populatia sudamericana. din cate stiu eu, spaniolii sau dus din motive pur religioase acolo. au dorit sa faca voia domnului si sa ii pedepseasca pe acei jerfitori de oameni. e aceasi poveste ca si a poporului evreu. au spus ca fac voia domnului si au macelarit oameni pe unde au trecut.sau dus pentru aur si pamant si normal ca au terminat populatia bastinasa. dar pentru ca au avut acces la tipografii, au hotarat sa motiveze crimele cu scopuri divine.
  a omora pe cineva pentru orice motiv in afara de autoaparare este crima.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Drept la tinta draga Cezar! Ce mai e nou pe la Viena? Pe curand!

   Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: