lunes, 25 de febrero de 2013

Puticlub


Poporul lui Dumnezeu se pregatea sa intre in Canaan, pamantul fagaduintei, unde curge neincetat doar lapte si miere. Iosua, ucenicul lui Moise, a trimis preventiv doi agenti sub acoperire sa iscodeasca atent zona. Cercetand cu dibacie evreiasca locurile si oamenii, iscoadele n-au intarziat prea mult pana au luat firul laptelui si al mierii care i-a condus, fara prea multe ocolisuri, taman in boudoir-ul unei curve renumite de prin partea locului. Nu vrem sa punem la indoiala moralitatea iscoadelor israelite, asa ca ne imaginam, ce-i drept impotriva firii, ca toate informatiile strategice privind Canaanul si laptele lui zaceau uitate la bordel, sub un maldar de rufe abandonate de niste clienti uituci si cu calduri. Isteti din cale-afara, slujitorii Domnului au iscodit profund si cu deamanuntul tot ce era de iscodit prin bordel, storcand informatii pretioase picatura cu picatura –uneori mai la figurat, alteori mai la propriu. Satisfacuti nevoie mare si cu misiunea sfanta indeplinita pe-ndelete, iscoadele s-au legat cu juramant in Numele lui Yahve sa nu omoare curva guraliva pe motiv ca-i ... credincioasa!  

Prinsa intre ciocanul evreiesc si nicovala canaanita, Rahav isi salveaza viata ticluind mestesugit minciuni plasmuite dupa o tehnica perfida, invatata prin mijloace specifice la locul de munca. Infierata in oricare alta parte a Scripturii, perfidia proverbiala a curvelor se transforma inexplicabil in principiu de mantuire pentru Rahav si casa ei: nu e rau daca minti ... cata vreme este in favoarea lui Dumnezeu ori a supusilor sai. Rasplata? Viata vesnica! Rahav are numele scris in cartea vietii din ceruri! Aceasta mostruozitate isi are justificarea in principiul relativizant al „binelui ultim” cu care toti religiosii isi umplu lacom gura: Legea este intr-adevar sfanta, dreapta si buna ... dar masura interpretarii sale este Hristos, si asta schimba radical paradigma, transformand porunca imutabila intr-o sarada cu iz de parodie pentru prosti, cand in realitate vorbim despre curve, curvari, mincinosi si criminali! Uitati principiul „unde-i Lege nu-i tocmeala!” Daca in joc sunt interese ceresti, principiul nu mai functioneaza: cel putin pentru religiosi!

PS. Nu avem informatii ca Rahav s-ar fi apucat subit de agricultura ori pastorit... insa o puteti gasi in Noul Ierusalim, pe strada Sperantei, la parter: are atarnata la fereastra o franghie de fir caramiziu...si asteapta!!!

8 comentarios:

  1. Episodul relatat de tine este unul dintre cele mai imorale din cele pe care le ofera spre meditatie “Cuvantul vietii”. Iti poti imagina impasibilitatea de care a dat dovada “Sfanta Rahav” la vederea macelaririi concetatenilor ei de toate varstele, gandind in sinea ei: “Chiar nu ma intereseaza deloc moartea acestor nenorociti (dintre care multi au fost clientii ei), important e ca eu voi trai dupa ce se va sfarsi acest macel!”. Atunci cand cetatea Noului Ierusalim va cobori pe suprafata acestei planete, iar mantuitii din toate veacurile vor invia, presupun se vor numara printre ei si crestini din sec. 21, care, intalnind-o intr-o buna zi pe strada pe Sfanta Rahav, ii vor adresa o intrebare de genul: “Cum de a rezistat psihicul tau la auzul becetelor si urletelor disperate ale femeilor, copiilor, batranilor, boilor, oilor si caprelor macelariti de catre ambasadorii neprihanirii celei vesnice in acea zi memorabila?” Sfanta Rahav le va raspunde folosind citate din cartea “Patriarhi si Profeti”, cap. Cucerirea Ierihonului”: “Vedeti dragii mei, adevarul este ca locuitorii Ierihonului se dedaseră la păgânismul cel mai depravat şi cel mai degradant şi era necesar ca pământul să fie curăţit de aceia care ar fi împiedicat cu siguranţă împlinirea planurilor milostive ale lui Dumnezeu. Locuitorilor Canaanului li se dăduseră prilejuri suficiente pentru pocăinţă. Ca şi oamenii dinainte de potop, canaaniţii trăiau numai pentru a batjocori Cerul şi a întina pământul. De aceea, atât iubirea, cât şi dreptatea cereau grabnica executare a acestor răsculaţi împotriva lui Dumnezeu şi vrăjmaşi ai oamenilor”. Oare crestinii adventisti chiar sunt multumiti cu o astfel de explicatie?!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Salutare studentule,
      Nimeni nu este multumit cu nimic... numai ca nimeni nu isi pune nici un fel de intrebari. In consecinta nimeni nu are nici un fel de raspuns la nimic din ceea ce ar putea fi cu adevarat important ori relevant pentru viata. Asa se face ca toti lectureaza acelasi text vechi de mii de ani si nimeni nu remarca ce prapastii sunt scrise si aparate de ignoranta care imparateste peste ei. Sa speram ca incetul cu incetul se vor trezi.

      Eliminar
  2. "cand in realitate vorbim despre curve, curvari, mincinosi si criminali! "

    Foarte bună observaţia ta (din nou), şi deşi este evidentă situaţia, vălul este atât de gros pe "ochii" minţilor îndoctrinate încât le e chiar uşor să înăbuşe scepticismul, oricât de serios ar fi. E nevoie şi de un efort acolo.

    Am auzit de curând o idee pe care observ că tu deja o aplici cu spor, anume că religioşii nu trebuie "loviţi" în psihic cu afirmaţii de tipul "nu exista Dumnezeu", lucru care mai tare i-ar întărâta, dar poţi să le explici de ce nu crezi TU în anumite aspecte, să le arăţi cu cât mai multe şi mai simple argumente cum anumite porţinuni din bibie, o idee chiar, nu stau în picioare.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Niciodata nu a fost altfel. Intotdeauna a fost vorba doar despre curve, curvari, mincinosi si criminali cocotati in spatele multimilor de ignoranti care le asigura supravietuirea si bunastarea. Biblia este un sir neintrerupt de absurditati care ar asurzi pana si urechea cea mai nepregatita intru ale teologiei. Eu nu fac de cat sa le pu in evidenta, supunandu-le atentiei publice spre a fi judecate, judecata pe care insa nu o pot influenta.

      Eliminar
  3. Adevarul este ca eu nu cred ca ma pot incadra in categoria "ateu", deoarece nu neg existenta unui Cineva care pretinde ca a creat toate lucrurile. Eu doar ii contest respectivului (sau fortelor care se ascund in spatele respectivului cu pretentii de creator si mantuitor) acele calitati pe care pretinde ca le are. Din aceasta pepspectiva, cred ca ar fi corect sa ma numesc "antiteist".

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Păi nimeni nu poate demonstra inexistenţa (cel puţin până acum) acestui "atotputernic" şi nici nu e vorba de asta! E chiar ciudat să demonstrezi negaţia unei afirmaţii făcute de altul, aşa pot să vin eu cu o tâmpenie imposibil de dovedit nici că e aşa şi nici că nu e aşa!
      Însă argumentele pe care teiştii le au, afirmaţiile din acele scrieri "inspirate", încep să cadă ca muştele în faţa puternicelor argumente ştiinţifice, al raţiune bazate pe metoda ştiinţifică. Religiile nu au nici o şansă când se pun contra unor argumente ştiinţifice, chiar dacă sunt încă mulţi care pun botul la orice fantezie! Un argument nu se votează, nu se decide democratic, nu se impune cu forţa, ci se demonstrează prin dovezi şi raţionamente puternice, extrem de riguroase, la nivelul la care cunoaşterea de azi permite!

      Eliminar
    2. Luke, ai dreptate. Studentule, ar trebui sa ai mai mult curaj in a te defini pe tine si sa asumi ceea ce deriva din asta. Nu uita o maxima adventista care zice ca "aproape mantuit este sigur pierdut!" Iti doresc mult curaj si bucurie de a trai liber... cand atatea hoarde traiesc inrobiti de povara unor zei care nici macar nu sunt ai lor!

      Eliminar
  4. acest exemplu este scris probabil pentru tarile in care prostitutia este legala. si se doreste probabil motivarea respectivelor ca sa lupte pentru o viata mai buna sau in cel mai rau caz sa nu mai munceasca ele ci sa isi deschida o firma unde sa fie organizatoare de placeri trupesti.
    normal ca nu sta nimeni din cei "alesi" sa se gandeasca la acest episod deoarece ca "ales" nu ai voie sa gandesti decat ce ti se permite.
    intrebarea mea este: e mai rau sa intretii relatii sexuale pentru bani decat sa minti si sa iei bani din casa Domnului care nu iti apartin de drept sub acoperirea unor facturi de combustibil ?
    interesant este ca cei care predica si incearca sa ii motiveze pe frati si surori sa fie curati, sunt cel putin la fel de "murdari" ca turma. inteleg la ora asta angajati ai uniunii din romania, deconteaza bonuri de combustibil care le-au strans de la terti.
    ce e mai rau ? sa te prostituezi trupeste ? sau sa te prostituezi moral ?
    si asta cu bonurile e doar un mic exemplu.

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: