lunes, 1 de julio de 2013

Quo Vadis?

Am aflat de la adeptii superstitiilor religioase ca sunt un ignorant, ca nu stiu de unde vin si nici incotro merg, ca moralul sau amoralul nu au sens decat in paradigma unui Dumezeu, si ca fara Dumnezeu viata este in intregime lipsita de sens. Aveau dreptate: eu nu stiu nici de unde vin si nici incotro ma indrept, Universul nu pricepe de moral si amoral, Viata este in totalitate golita de sens cand il introduci pe Dumnezeu in ecuatiile ei, iar Biserica nu  este nimic altceva decat o odaie cu o usa: seamana mai mult a puscarie cu peretii tatuati de disperarea celor intemnitati acolo pe viata …


Tuturor religiosilor care stiu precis de unde vin si incotro se indreapta nu le cer sa ne impartaseasca din stiinta lor atotcuprinzatoare: de vreo doua milenii incoase ni se tot vara pe gat cu de-a sila, obligandu-ne sa le ascultam discursul inveninat de putoarea miseliei si a vanzarii de frate; ne-au speriat cu excomunicarea si cu rugul aprins, cu uleiul incins si cu moartea celor o mie de cutite, insa nimeni nu i-a crezut. Arogant, Biserica si-a atribuit dreptul de a defini moralul si amoralul doar pentru a justifica imoralul din existenta ei… sau pentru a-l infiera sangeros in viata altcuiva…  Chiar nu putem fi si ALTFEL???

MORALA RELIGIOASA ARATA CAM ASA...



12 comentarios:

  1. eeee lasai in pace. ei nu stiu ca tu esti un credincios adevarat, un om care crede ca oamenii se pot intelege fara sa fie legati de religie, politica, rudenie sau orice alt tip de relatie. oameni care incearca sa isi construiasca o viata facand bine fara un interes anume.
    religia e cel mai mare rau care a venit asupra lumii.
    dar vor afla si ei asta candva. si daca nu ... sa fie sanatosi.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anonimule...

      De lasat i-as lasa eu... dar nu ma lasa ei pe mine. De cum ne nastem, o intreaga armata de religiosi cauta sa ne convinga de faptul ca suntem vinovati si demni de moarte. Eu insa, cred contrariul...

      Eliminar
  2. Teologule ateu, cel mai important lucru din viata ta consta in incredintarea pe care o ai ca te afli pe calea cea buna. Ignorant nu prea ai cum sa fii, in schimb, adeptii superstitiilor religioase care te au in vizorul criticii lor, sunt cu certitudine. De pilda, nici unul dintre acestea nu stie ca cuvantul “evanghelie”, care provine din grecescul “evangelikon”, nu se traduce doar prin “veste buna”, dupa cum se invata in toate institutiile cu profil teologic din lume, ci traducerea acestui cuvant este MULT MAI NUANTATA, si anume “vestea buna despre victorii militare”. I-as intreba eu pe ctiticii tai de ce apostolii si-au denumit mesajul cu acest termen? Oare evangheliile contin un mesaj despre vreo victorie militara? Gandeste-te bine teologule la cel mai important razboi pe care l-a dus Imperiul Roman in sec. I, si vei primi raspunsul cu privire la victoria militara despre care vorbesc cele patru evanghelii canonice… Daca tot nu-ti pica fisa, atunci iti recomand sa vizionezi cu cea mai mare atentie urmatorul film documentar: http://vimeo.com/69145519 , pe care te indemn sa-l recomanzi cu caldura tuturor criticilor tai…

    ResponderEliminar
  3. Inainte ca sa te critice, domnii adepti ai superstitiilor religioase sa-si aduca aminte, sau sa cunoasca un fapt extrem de interesant si anume faptul ca… in mod CU TOTUL SI CU TOTUL INTAMPLATOR… primul sfant canonizat de catre biserica crestina a fost nepoata imparatului roman Titus Flavius pe numele ei Flavia Domitilla, iar al treilea episcop al Romei, Clement Romanul, deasemenea facea si el parte din arborele genealogic al imparatilor romani din dinastia Flavianilor, la fel ca si “vrednicul de pomenire” sfant imparat Constantin Cel Mare. Eu cred ca acestea sunt indicii suficiente ca sa ne dam seama de originea adevarata a crestinismului, a caror adepti infocati se declara criticii tai, care nu este altceva decat “afacerea de familie” a clanului Flavianilor: http://vimeo.com/69145519

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. interesant video care lai dat, dar ce e mai interesant este ca nici unul din cei care au vorbit nu are vreo pozitie de incredere in vreo institutie acreditata. sunt autori de carti care mai de care mai "breaking news". nu sunt fan religie dar nici nu pot sa iau de bine cartile scrise cu disperare in a descoperii teoriile conspirative a istoriei pamantului.

      Eliminar
    2. Poate ca aceste teorii se limiteaza doar la niste supozitii...dar acestea ne pot pune serios pe ganduri, Anonimule... Asa ca inainte de a ne arunca orbeste in bratele religiei nu ar strica sa facem din cand in cand cate un scurt exercitiu intelectual. Cu respect si pe curand...

      Eliminar
  4. Si daca filmul documentar in cauza nu a reusit sa-i puna pe ganduri pe criticii tai, sa-si aduca aminte ca in urma cu cateva sute de ani, in perioada in care biserica era la putere in toate statele Europei, in orasele acesteia…. nu exista canalizare, adica crestinii oraseni din acele vremuri isi faceau nevoile in niste oale special confectionate in acest scop, a caror continut il goleau in fiecare dimineata direct in strada, astfel ca e prea putin spus ca orasele din acele timpuri semanau mai mult cu niste cocine de porci… Din cauza acestor conditii putin spus insalubre, evident ca apareau diverse boli gen holera si ciuma, iar domnii preoti sau pastori, “luminati de Duhul Sfant”, proclamau de la inaltimea amvonului cauza acestor dezastre sanitare – pacatosenia mult prea pronuntata a crestinilor, in loc sa indice simplu spre conditiile extrem de insalubre ale oraselor europene. In acea perioada, Duhul Sfant le-a daruit crestinilor din Germania, de exemplu, solia despre neprihanirea prin credinta data prin Martin Luther, insa A UITAT CU DESAVARSIRE sa lumineze mintea vreunui inginer care sa proiecteze un sistem de canalizare, oricat ar fi fost de primitiv.
    Iar in zilele noastre, in Afghanistan, o femeie casatorita a fost condamnata la doi ani de inchisoare pentru infractiunea de a fi… VICTIMA UNUI VIOL! Stupefiant este faptul ca respectiva femeie a facut recurs, iar Curtea de Apel a acestui stat a decis in cele din urma sa-i mareasca termenul de detentie la 12 ani (deci, de 6 ori cat fusese stability initial). Presedintele acestei tari, Khamid Kharzai, un om care si-a facut studiile la Oxford, a promis ca o va gratia, cu conditia de a se casatori cu violatorul!... Si toate aceste lucruri se intampla intr-o tara dominata in totalitate de adeptii superstitiilor religioase!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Studentule,

      Iti raspund la toate cele trei mesaje intr-unul singur, iar raspunsul poate fi chiar si atat de scurt: ai dreptate. Lupta religiosilor este de a stapani peste marea de prosti care ii ia in serios... oricat de neseriosi ar fi ei. Duhul a inspirat proprii Sai ingineri, insa nu pentru a proiecta nu stiu ce inventii care sa usureze viata milioanelor de oameni care platesc dijma lui Dumnezeu, ci i-a inspirat cum sa inventeze tot soiul de unelte de tortura, unele chiar foarte complexe, asa... doar ca sa se mai delecteze auzul si vazul cerului cu niscaiva urlete de durere si sange neprihanit...
      https://www.google.es/searchq=museo+de+la+inquisicion+santillana+del+mar&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C6bVUbDFHu6v7Aal5oDwAQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1366&bih=663

      Eliminar
  5. ginditorul de la hamangia4 de julio de 2013, 22:55

    Ai dreptate ca biserica apare pentru unii ca o puscarie,depinde din ce perspectiva o vezi asa pentru altii poate fii ori ce vor ei,,,, un bisturiu poate aduce vindecare si in acelas fel finalul,cine il foloseste asta este dilema.Intodeauna oamenii au fost dominati de superstiti iar unii indiviziau profitat de ocazie .Cum ar fi fost viata pe pamint fara religie,ceva mai pervers nu sa putut inventa care sa puna stapinire pe om si sa-l manipuleze in asa hal incit ajunge o marioneta..... vezi egipul de azi.

    ResponderEliminar
  6. Ganditorule,

    Din orice unghi ai privi-o... tot puscarie e!

    ResponderEliminar
  7. Eu nu inteleg termenul de "teolog ateu" scris de ceva vreme de studentul in.... biserica.
    Teo = θεός = dumnezeu
    logie = stiinta
    ateu = fara dumnezeu, credinta, indoctrinare, etc. Totusi a theos inseamna mult mai multe.
    Unde se rupe logica ca ceva imi scapa. Poate nu vad eu subtilitatea.
    Cred ca trebuie sa ne numiti anti theo sau anti popi, anti biserica si anti dumnezeu cu toti sfintii lui si sarea pamantului. Manca-i-ar pamantu' pe toti.

    Testokick

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu ai spus-o Testokick, dupa cum vezi, oamenii fac o confuzie intre ATEU si A-TEO-LOGOS. Altminteri eu fac o expunere asupra ceea ce pot fi considerat a fi in aceasta postare: http://teologateu.blogspot.com.es/2012/01/agora-despre-alb-si-negru.html
      Pe curand,

      Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: