sábado, 10 de enero de 2015

Teroarea Iubirii

De azi încolo voi băga groaza şi frica de tine în toate popoarele de subt cer; ... la auzul faimei tale, vor tremura şi se vor îngrozi de tine.[1] Nimeni nu va putea să stea împotriva voastră. Domnul, Dumnezeul vostru, va răspîndi, cum v'a spus, frica şi groaza de tine peste toată ţara în care veţi merge.[2]

De la Facerea Lumii incoace, terorismul este in mare voga. Ma refer la acea cultura a fricii si violentei extreme cu care diferiti dumnezei si-au incununat hiperbolizant creatia –care altminterea nu ar mai fi fost cu adevarat desavarsita. Ma refer la acea intoleranta institutionalizata care isi revendica unilateral si apriori dreptul de proprietate asupra Binelui, Dreptatii, Cunoasterii si Adevarului. Ma refer la toti acei dumnezei ale caror stapanire peste oameni este cladita pe groaza si frica, pe spaima si ura dibaci ascunse in spatele unor masti poleite cu Iubire Vesnica. Ca sa merg mai departe, ma refer aici la toti acei bezmetici fara capatai care dealungul timpurilor au cladit acest angrenaj miselesc numit Religie pe care l-au institutionalizat sub numele de Biserica si pe care ni l-au varat cu de-a sila in minte sub numele de Credinta, spre folosul lor.

Teroarea si terorismul incep cu intoleranta care se manifesta cu privire la orice este „diferit”, „altfel” sau „aparte”. Terorismul este infaptuit ori de cate ori niste „neica nimeni” iti  pretind o conformare, o alienare totala si subita la norme care nu au nici justificare, nici vreo alta noima, afara numai de subjugarea vointei si inabusirea spiritului creator. Teroarea se desavarseste cu gloatele nesfarsite de trepadusi nevolnici si zelosi care populeaza Planeta si Biserica, cu fiecare individ care isi aduce aportul sectar la conservarea „binelui, dreptatii, cunoasterii si adevarului suprem” pe care si le atribuie fara sa stea prea mult pe ganduri, excluzandu-i de la pocalul binecuvantarilor divine pe cei care nu le impartasesc apucaturile, ori tratandu-i cu un cocteil veninos de ura condescendenta asortata cu un ranjet protocolar pe cei care au indrazneala sa caute si...o a doua opinie. Mai lipseste un Kalashnikov...si combinatia e perfecta! Continuarea ...o stim cu totii!



[1] Deuteronom 2:25
[2] Deuteronom 11:25 

4 comentarios:

  1. http://m.youtube.com/watch?v=A8MO7fkZc5o

    ResponderEliminar
  2. Din nou se confirma ideea ca „religia te tampeste” si vad aici o problema medicala, psihica!
    Acum ca faci sau nu faci si lucruri tampite (gen terorism, pupat de moaste, turul bisericii in 4 labe etc) e doar un aspect secundar, este un efect al acestei afectiuni si poate fi o masura al cat de puternica este tampirea asta. Si e normal sa fie asa! pentru ca daca toata viata iti bagi in cap tampenii, nu ai cum sa judeci cum trebuie, iti este afectat procesul gandirii, devii tampit si chiar daca initial nu vrei sa fi unu mare, tendinta in timp este sa „cresti”. Actiunile pe care urmeaza sa le faci vor fi deci in concordanta cu cat de tampite is canoanele si cat de tare le-ai prizat in creier (cu sau fara „ajutor”).

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Toate au un numitor comun: predarea autonomiei de a rationa in mana unor terti, oricine ar fi aceia! Nu conteaza ca esti crestin, musulman, evreu budist, mason, partizan ori...ateu! Atunci cand nu iti mai exersezi dreptul si obligatia de a gandi, cand nu mai filtrezi informatia, cand o a doua sau a treia opinie nu mai este cautata nici acceptata, atunci incepe drumul spre nebunie! Micul terorist prinde radacini si creste neincetat, dupa cum bine ai remarcat!

      Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: