miércoles, 28 de diciembre de 2011

Cinism Divin

In Planul Sau de Orice cu Repetitie,  Dumnezeu a decis ca omul va pieri prin Potop! Ideea "bau-bau" n-ar fi fost rea in sine daca nu ar fi fost amestecata cu o doza de cinism  mare cat dumnezeu insusi:  milioane pier, si totusi...8 insi fertili vor fornica mai departe pentru a perpetua mizeria rasei umane. 8 Doamne, si toti 8...asemenea lui YHWH. Atat de aproape si totusi... De n-ar fi fost asa ar fi iesit lipsa la  inventar 2300 de seri si dimineti, una bucata Darfur, un Hitler, un Stalin, un Pol-Pot, foamete si suferinta crunta, una bucata Auschwitz, Somalia, Holocaustul, Hiroshima...si TU, prietene drag, cu toata istoria, drama, suferinta si moartea ta

Pentru generatia din urma  "Iubitorul de oameni" pare sa-si fi pus deoparte niste insi care nu vor gusta din iazul de foc, si anume 144.000. Variatia numerica sugereaza doar o insuficienta sistemica corectata cu succes: 144.000 de insi vor bifa mult mai degraba si la timp lipsurile din  inventarul cinismului divin decat au facut-o cei 8 anteriori. 144.000 Doamne, si toti 144.000...asemenea lui YHWH.  Oare ce grozavii or sta sa vina? Esti resemnat?


Nu-i nimeni sa-i spuna: DESTUL!?!?!


3 comentarios:

  1. orice teorie e binevenita, mai ales critica constructiva.. dar tu aici nu aduci o idee, ci critici ce spune o carte iubita si respectata de multi oameni.
    daca aduci niste informatii care sa spuna altfel, atunci cel putin oamenii cautatori de adevar te vor asculta mai departe, dar daca doar critici, atunci ma tem ca iti faci doar dusmani.

    ResponderEliminar
  2. „Nu-i nimeni sa-i spuna: DESTUL!?!?!”
    Ba da, Diavolul cu legiunile lui de rebeli -- îngeri și oameni dezorientați, care sunt frustrați că Dumnezeu nu le-a împărtășit toate secretele. În mod special, sunt mânioși că Dumnezeu Își păstrează nemurirea, autoritatea supremă și ultimul cuvânt.
    Încep anul cu un semn rău, aflând de aici că te-ai îndepărtat de Dumnezeu și de cuvântul Lui. Ce să-ți urez? Deocamdată, pocăință. Interpretările sataniste pe care le propui sunt devastatoare, atât pentru sufletul tău, cât și pentru alții. Pe cei care o iau pe calea aceasta a nebuniei îi așteaptă un seceriș pe măsură. Dar înainte de răsplata finală, viața aceasta va fi plină de resentimente și frustrări. Nici excesele și nebuniile lumești nu vor reuși să mulțumească un suflet care este în război cu Dumnezeu. Dacă nu-L cunoști cu adevărat și dacă nu mai ai alte motive să fii înțelept, sfatul meu este cel puțin să iei în considerație că te lupți cu Cineva care este mai puternic. Nu îi vom smulge noi sceptrul de Creator.
    Dumnezeu să nu-ți țină în seamă nebunia și să te întoarcă la sentimente mai bune!

    ResponderEliminar
  3. Eu cred ca lumea a innebunit pur si simplu: la asa niste chestiuni de serioase... voua va e ca nu vi se mai ingrasa curul? Mi-e scarba!!!

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: