viernes, 3 de febrero de 2012

Taietorilor de lemne


Pentru cei care practică religia iubirii –creștinii-  YHWH Domnul este primul ecologist al lumii și un împătimit iubitor de natură! El este cel care ne descoperă și revalorizează conceptul pierdut al “pomului de pe câmp” prin sloganul “pomii sa nu-i strici tăindu-i cu securea!”. Cufundată adânc în mlaștina păcatului și orbită de egocentrismul eu-lui tăietor de copaci, omenirea a uitat să valorizeze rolul vital al pomului de pe câmp; in neștiinta lor, oamenii au pierdut din vedere aspecte profund umane cum ar fi iubirea față de cel mai apropiat copac sau empatia verde, aplicată  după  principiul "ce ție nu-ți place nici copacului nu-i face". Înălțătoare sau nu, devoțiunea față de pomul de pe câmp ar trebui să fie deplină, și toată suflarea să ințeleagă faptul că ar trebui sa ne iubim copacul ca pe noi inșine!

După standardele divine, natura si “pomul de pe câmp” sunt valori profunde, fundamentale, esențiale chiar; oamenii ar trebui să-și revizuiască neapărat postura lor criminală de "taietori de lemne" întru-cât distrug iremediabil frumusețile naturii. Ce vină poate avea “pomul de pe câmp”, și ce păcat așa de groaznic să fi săvârșit acesta ca să-și merite mușcătura perfidă a securii ce neîncetat îi macină trunchiul fraged, plapând, neajutorat, pulverizandu-l in mii de așchii? Asa zice Domnul: "Pomul de pe câmp este (el) oare un om ca să fie nimicit de tine?" ... Ce izvor de înțelepciune, câtă iubire ecologică, ce învățătură prețioasă! Câtă lumină se revarsă din această interpelare dojenitoare a spiritului uman corupt de păcatul tăietorului de lemne! Cinism absolut, in religia iubirii rezulta intolerabil și de neiertat să fim taietori de lemne! Este, insă, perfect legitim să fim tăietori de oameni!

PS: aceasta dizertație izvorăște din învățătura capitolului 20 din cartea Deuteronom a Bibliei și este dedicata lui YHWH și tuturor acoliților lui tăietori de oameni care, la sfârșit de săptămână, se reunesc prin bisericile-abator.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: