miércoles, 22 de febrero de 2012

Credință

Creștinismul este simbolul absurdului depășit doar de propria-i absurditate: căzut în mrejele morții datorită teribilului păcat de a fi mușcat dintr-un afurisit de măr, omul nu mai poate fi mântuit decât... omorându-l pe Isus Hristos! Mirosul apăsător a măr cu gust a cui torturează profund spiritul: victime nevolnice ale unui sistem dement, sărmanii credincioși orbecăiesc disperați de colo colo, căutând insistent să-și spele mâinile de sânge și gingiile de mirosul a măr. Greșeala fundamentală pe care o fac toți deopotrivă, atât victime cât și adepți, este să caute vreo noimă oarecare în sistemul nebun: nu există nici una! Pradă unui status limbic confuz și alterat, raționalul adeptului este repede pus sub obrocul credinței, captiv în suprarealismul dulce al ignoranței atent șlefuită. 

Desăvârșire supremă a ignoranței, credința este analgezicul care amorțește simțurile prin încăpățânarea de "a nu cunoaște" și de "a nu pricepe" cu orice preț; ea este catalizatorul exploziv al unei reacții în lanț numită religie: una implică pe cealaltă și amândouă se împletesc armonios cu puterea seculară pentru a da lumii funia robiei împletită în trei, cu nodul gata făcut, care atârnă periculos de maestuos la gâtul omenirii. Virtuoasă mai degrabă prin paradoxul și aberațiile ei decât prin vreun model anume, credința este în final reactorul în care se ard și descompun frustrările ancestrale, cu temeri cu tot, pentru a facilita existențialului mizer al omului inferior suficient conținut de acceptabil pentru a-și găsi o motivație de a trăi. 

Nouă, celorlalți, ne este suficientă o rază de Soare și-un surâs de copil!

6 comentarios:

 1. Un salut. Despre ce spalatura de sange vorbesti?? Din cate am mai citit si eu adevaratul popor evreu il asteapta inca pe acest "Mesia". Gresesc?? S-a castigat destul de pe urma acestei "tragedii". Cine-i va putea opri pe acesti "IMPOSTORI" ??

  ResponderEliminar
 2. "Suprarealismul dulce al ignorantei atent slefuite" - buna rau :)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Inspiratie de moment polihronule! Un salut de la Madrid!

   Eliminar
 3. Bine bine, dam in religie, dam in cre(s)tinism. De acord. Dar ce ne facem cu OMUL? Nu este el acela care a inventat toate acestea? ...chiar daca din cand in cand mai priveste si o raza de soare si mai asculta si un suras de copil?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Nu culpabiliza Omul... ci doar viermele religios care a profitat de superstitia nascuta din necunoasterea inerenta a anumitor lucruri pentru a putea avea un trai usor si placut! Pe acesti viermi condamna-i... nu pe oameni in general!

   Eliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: