viernes, 6 de abril de 2012

Înviere inversă

Paștele este sărbătoarea Învierii Domnului și singura nădejde a creștinilor, pe principiul:  «dacă n'a înviat Hristos... sîntem cei mai nenorociți dintre toți oamenii!» Învierea lui Isus Hristos este totuşi într-un conflict mai mult decît evident cu o multitudine de alte declaraţii scripturale ; astfel ni se spune « anume, că Hristosul … va fi cel dintîi din învierea morţilor Acest lucru este întărit cu putere de faimoasa teologie paulină a învierii morţilor atunci cînd iarăşi zice : « Hristos a înviat din morţi, pîrga celor adormiţiHristos este cel dintîi rod » În mod cu totul şi cu totul curios toate aceste afirmaţii sunt anulate de cîteva relatări inverse ale scripturii: 
  1. Enoch nu a gustat moartea
  2. Moise a fost înviat şi luat la cer după ce a fost îngropat de Domnul
  3. Ilie a fost luat deasemenea la cer fără a gusta moartea
  4. Fiul văduvei din Sarepta a fost înviat
  5. Fiul Sunamitei, gazda lui Elisei, a înviat
  6. Un oarecare ce a atins oasele proorocului Elisei a înviat
  7. Isus însuşi a înviat pe Lazăr și pe fiica lui Iair, fruntaşul fariseu al sinagogii
  8. Mulţime de drepţi dragi lui Dumnezeu au înviat înaintea lui Isus, în momentul morţii sale pe cruce. În încercarea disperată de a salva aparențele și ordinea la înviere, ni se spune că  aceştia ar fi rămas în morminte pînă după Învierea lui Isus, ca şi cum nu învierea în sine ar conta ci... ieşirea din morminte!
Aşadar contradicțiile teologiei creștine nu demonstrează decât o  neruşinată impostură teologică și o  profundă eroare doctrinară. Undeva, mincinoșii religioși au omis să se pună de acord, iar rezultatul este o înviere... inversă!

8 comentarios:

  1. pe asta ai asezonat-o, dar mai sunt asemenea conflicte de logica elementara, incepand inca cu geneza:
    4-8 „Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele său, şi l-a omorât.” De ce?? Pentru ca „nu a privit deloc cu plăcere spre Cain şi spre ofranda lui.” (4-5)?? Foarte inteligenti urmasii lui Adam, care deja cunostea depre bine si rau; Cain era un criminal dar a fost „protejat” astfel?? „Pedeapsa” a fost sa traiasaca ca si fugar.. de cine fugea?? ca nu-l fugarea nimeni

    7-4„Căci peste numai şapte zile am să fac să plouă pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi voi şterge de pe faţa pământului toate vieţuitoarele pe care le-am făcut“.. pai a facut si pestii, aia n-au nici o treaba cu ploaia, se bucura de ape umflate!..

    ...... etc

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Numai ce am inceput seria "asezonarilor"... Desigur, coerenta sau logica nu sunt elementele forte ale scrierilor atat de invocate de vreo 2 mld. de crestini: pentru ei functioneaza doar incoerenta logica! Salve...Luke!

      Eliminar
  2. ginditorul de la hamangia6 de abril de 2012, 21:02

    Cum ai ajuns sa vezi aceste nepotriviri pentru ca religiosi cu creierul spalat de crezuri si doctrine nu le vad ,sau nu vorsa le vada si le cade greu sa vorbeasca despre ele ptr ca multi sar destepta din erorile in care traiesc

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Le citim cu toții... în aceeași carte... de-nțeles și văzut se-ntâmplă că suntem prea grăbiți să ținem pasul cu restul fanaticilor din jur și nu mai dăm atenții la detalii care pot marca diferența. Citește liniștit, în singurătate, cu ochii tăi și prin mintea ta: oricât de modești am fi, minciuna devine așa evidentă că nu mai putem să nu o punem în evidență. Baftă și pe curând!

      Eliminar
  3. Cel putin, in acest articol esti alatura cu drumul. Pavel nu spune ca invierea lui Hrisos este prima ci ca este inceputul invierii tuturor oamenilor. Nu se poate sa nu fi inteles despre ce este vorba. Voi, astia umanistii seculari, cititi Biblia ca adversari ai ei. Nu stiti de fapt, ce cititi. Uitati ce fel de carte este Biblia si aveti impresia ca tot ce scrie a acolo sunt recomandari, ca au toate intamplarile descrise un caracter exemplar pozitiv. Cititi programati sa combateti si nu depasiti litera. Nici macar nu aveti cunostintele necesare de hermeneutica biblica. Cititi pe scriitorii crestini ai primelor veacuri si veti vedea cum au inteles ei.
    Sunteti prea orgoliosi, eul unora dintre voi e supradimensionat. Va ziceti umanisti dar sunteti dusmanii crestinilor ca si cum ei nu ar fi oameni. Sunteti batjocoritori ca si cum n-ati fi voi insiva demni de dispret.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Salut, Cocoșilă! Fără îndoială ai dreptate: nu sunt suficient de pregătit pentru a reclama autoritatea supremă în lectura scrierilor biblice, totuși sunt capacitat pentru a mă pozitiona corect în fața interpretărilor care îmi sunt furnizate de tot soiul de personaje duhovnicești care pretind sus și tare că dețin adevărul absolut și viața veșnică!
      Protos este un adjectiv al cărui sens este de primul sau cel dintîi dintr-o serie, șir sau mulțime care ar implica timpul sau spațiul; în sens temporal, înțelesul este de primul sau înainte de orice altceva în ceea ce privește seria desemnată. Protos este în opoziție cu e;scatoj care are sensul de ultim, final sau sfârșit. Un exemplu ilustrator ar putea fi Exod 12:2 unde zice ,,Luna aceasta va fi pentru voi cea dintîi lună; ea va fi pentru voi cea dintîi lunã a anului. Putem filosofa cât ne poftește inima însă niciodată sensul nu va putea fi altul. Cu părere de rău și fără intenția de a leza câtuși de puțin sensibilitățile unuia sau ale altuia, sensul expresiei "protos ek avnastaseos nekron" va fi întotdeauna primul, sau cel dintîi din seria celor înviați din morți. LITERALMENTE!
      Faptul că acest lucru se dovedește a fi un neadevăr în ceea ce privește învierea lui Isus Hristos nu este o problemă personală a mea și nici rea intenție: mi-aș dori mai mult ca oricine ca acest lucru să fie adevărat… dar nu este! De altminteri doctrina însăși a învierii din morți este o doctrină străină de religia tradițională mozaică(instituită de Moise), reprezentată de clasa conducătoare a preoților de la Templu, respectiv Saducheii care respingeau doctrina învierii farisaice pe motiv că ea nu este menționată în Torrah! Voi reveni cu un post dedicat acestei chestiuni în viitor. Sper să-ți fi fost de ajutor mica mea exegeză. Hermeneutica o las în seama ta, știindu-te de mare bună-credință!

      Eliminar
  4. bingo! cat se poate de corect analizat!

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: