lunes, 9 de enero de 2012

Iubește...

De cum apari în lume, cohorte de mesageri ai morții îți strigă neîncetat că ești vinovat! Vinovat de moarte! Toți spun că ai mâinile murdare de sânge, că ești dator vândut de cum te-ai născut. De atunci până astăzi, inexorabil, eu-l tău ființial moare constant, cu fiecare pulsație... cu fiecare gură de aer otrăvit! Cea mai mare și mai amară dintre amăgirile cu care ne tot îmbătăm ca niște neghiobi este că mâine va fi mai bine. Speranța nu e rea în sine... ea e doar inutilă și contraproductivă! Mâine... nu vom fi mai bine, ci doar mai aproape de ziua nedreaptă a plății sub care ai fost antamat de la zămislirea ta de-un Cămătar laș, siluitor.

Eu însă îți zic: Nu ești vinovat! Nu ai mâinile murdare, și nici nu ești dator cu nimic la nimeni, nici la oameni, nici la Zei! Menirea ta nu-i să mori ci să trăiești... frumos, ca ziua în amiaza mare! Fără teamă, făr-ascunziș! Trăiește pentru cel drag, pentru cea dragă, pentru frumos, pentru Bine, trăiește Adevărat. Iubește profund, iubește nebun, cu pasiunea condamnatului la viață, nu la moarte! Viața e veșnică, iar moartea-i un punct... un punct în oceanul de viața! Trăiește din plin, din belșug și cu gust! N-asculta de cei care-ți spun că ești vinovat: ți-or pune zăbala, căpăstrul și frâul, ți-or pune și șaua...povară-ți vor pune! Ai duce o viață de cal într-o piele de câine, de azi... până mâine!

8 comentarios:

  1. Cat adevar! Multumim ca ne-ai adus aminte :)

    ResponderEliminar
  2. http://www.youtube.com/watch?v=h_YFqoKlWdM&feature=share

    ResponderEliminar
  3. Daca ai vointa sti ce trebuiea sa-i spui lui D-zeu fara sa afecteze pe altu

    ResponderEliminar
  4. Tot adevarul pe care il cunoastem acum la inceput a fost taxat drept erezie sau blasfemie! Daca nimeni n'ar fi miscat in front de teama ca ideea sa ar deranja pe nu stiu cine...am fi locuit si acum prin caverne! In plus, acei "altii" au tupeul sa deranjeze fara-ncetare pe altii...si nici nu le pasa! De ce mi-ar pasa mie acum, domnu´ Dan?

    ResponderEliminar
  5. "Viața e veșnică, iar moartea-i un punct... un punct în oceanul de viața!"

    Vesnic inseamna= Care există de totdeauna și va exista întotdeauna
    Moarte inseamna= Absenta vietii

    Cum poate exista "absenta vietii" in sirul acelui ceva care exista din totdeauna si va exista intotdeauna? :)

    De aici nu rezulta ca ceea ce experimentezi tu pe Terra nu are nimic de-a face cu viata?

    ResponderEliminar
  6. Nu ma consider atotcunoscator in ceea ce priveste VIATA, dar mai trag si eu cu ochiul la ce mai spun unii... si altii. Si unii si altii spun ca viata este un mister... si-mi place sa fie asa!

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: