martes, 3 de enero de 2012

Paradox... paradoxal

Am descoperit un paradox: "ateii" iau Biblia in serios; religiosii nu. Ei doar o iubesc. Si pentru ca paradoxul sa fie desavarsit am mai descoperit ca cine iubeste  Biblia si pe Dumnezeu pretinde fatis ca este gata sa moara pentru conceptul din mintea lor; ce nu sunt dispusi sa faca nicicum este... sa traiasca doctrina pe care o predica! Sa traiasca frumos, asa...ca inaintea unui Dumnezeu. Ei sunt adevaratii atei: niste lupi hămesiți deghizati in mielusei, vătafi peste țara mioarelor virgine, care una spun si alta fac. Ei sunt ateii: toti aceia care cinstesc doar cu gura şi buzele pe Dumnezeul din Biblia lor si a caror evlavie  nu este nimic altceva decît o scorneala  bolnava, o minciuna hulpavă in gura unor oameni hrăpăreți ce pretind ca au cheile vietii, in timp ce raspandesc doar mireasma de moarte in jurul lor

Paratii "atei", in schimb, iau lucrurile in serios: vor sa traiasca frumos si sa inteleaga ceea ce traiesc. Inca nu am vazut nici un "ateu" incins la brîu cu dinamita dezintegrandu-se in piata publica pentru ideile lui, bune ori rele. Am vazut insa cum religiosul cel mai religios, viermele cel mai viermanos, frustat si otravit in roaderea-i pizmoasă fara Dumnezeu, se arunca in aer ucigand nevinovati care nu voiau decat sa traiasca frumos! Adevaratii ateii vietuiesc prin Sinagogi, Moschei ori Biserici: ei sunt nelipsiti de la predici, canta evlavios pe mai multe voci, se roaga cu ochii inchisi, si isi striga iubirea criminala de la inaltimea altarelor!  .... Religiosii atei, dragii mei, vor doar sa moara...ceea ce le doresc si eu!

5 comentarios:

  1. Atat ateii cat si religiosii sunt....OAMENI. Ateul arunca cu noroi in religiosi, iar religiosii dau vina pe atei. O hoarda ne nebuni care se cred DUMNEZEI, fiecare in felul sau. Doar nuanta difera.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Nuanta sau nu, diferenta este radicala. Totusi este neinteresant partizanatul intr-un sens sau altul: ceea ce conteaza este emanciparea spiritului, iar acest lucru nu e posibil injugat la robia superstitiei! Fiecare sa judece pentru sine insusi!

      Eliminar
  2. o minora corectie de ortografie: "cautati-i"

    ResponderEliminar
  3. De fiecare data cand gasesc link-uri catre blogul tau, merg si citesc articolele. Ateismul meu merge doar pana la: nu stiu daca exista sau nu D-zeu. pe langa aceasta nestiinta(diferenta dintre cunoasterea stiintifica si credinta religioasa), adaug credinta ca exista. Ateismul tau este viermanos. Tu razboiesti, ai gheare, ai colti. In fine, repet, citesc ceea ce scrii fara sa ma plictisesc.

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: