jueves, 5 de enero de 2012

Grotesc schizoid

Auschwitz: 2000 de femei, copii și bărbați încolonați milităreste sunt conduși de o mână de gardieni către dușurile morții; în aer se simte duhoarea grea a cărnii de om arsă; indicând locul sinistru al crematoriilor, un stâlp de fum gros și funigine înnecaceoasă înnegreste ultima imagine pe care acești nefericiți o mai văd; sunt 2000 de oameni alesi pentru macel dintre alți 20.000 rămași la barăci. 20.000 de inși, păziți doar de-o mână de gardieni, își tremură cu înfrigurare existența, mulțumiți că încă pot privi sinistrul carnagiu al stâlpului de foc de la distanța unei nopți suprarealiste. În final, peste 2.000.000  de nevinovați au pierit topindu-se în ziua stâlpului de fum ori în noaptea stâlpului de foc! Nu s-au răzvrătit niciodată pentru că amenintarea de moarte  a  câtorva gardieni era luată în serios: exista, era vie și era dovedit a fi reală dincolo de orice suspiciune.

Astăzi miliarde de oameni religioși pretind zgomotos, tremurându-și cu înfrigurare existența jalnică prin biserici sau aiurea, că Ochiul Viu și Pururi Vigilent al Celui A-Tot-Cunoscător și A-Tot-Puternic veghează la împlinirea exactă a Planului, Legii și Cuvântului Său. Mai spun că Îngeri Puternici fără număr, pun și ei umărul, deasemenea. Fiecare om este urmărit pururea de Ochiul Viu și Pururi Vigilent d-impreună cu Îngerul Raportor, pentru a i se consemna pe-un răboj fiecare gest, fiecare faptă, fiecare trăire, fiecare cuvânt...fiecare zvâcnire aortală! Mântuirea gloatei este totodată și Condamnarea ei: plinătatea sfințeniei Legii și Dragostei proiectată reflex de eu-l colectiv într-un Isus numit si Hristos; pedeapsa nonconformării este Iazul de Foc Mistuitor cu Stâlpii săi  nesfarsiti de fum. 

Aceleași miliarde religioase ucid, sfâșiind nesătui leșul nevinovatului de lângă ei, își înfig adânc colții lor de blestem în beregata celor fără apărare, pângărind, cu duhoarea puturoasă a existentei lor, speranța plăpândă a unei lumi pe care au dus-o în agonie. Siluiesc rațiunea, schilodesc adevărul, otrăvesc cuvântul vieții! Pizmuiesc, urăsc, fură, mint, curvesc fără rușine s-apoi  își inventează la-ntâmplare vreun demon hidos pentru a-l acuza. Fac asta toți, fără teamă, neîncetat, pentru că nu există nici Ochi care să vadă, nici Înger să noteze, nici  Gardian să condamne,  iar Stâlpul de Foc e ...doar fum in ochii prostilor! 

3 comentarios:

  1. "Pizmuiesc, urăsc, fură, mint, curvesc fără rușine s-apoi își inventează la-ntâmplare vreun demon hidos pentru a-l acuza. Fac asta toți, fără teamă, neîncetat, pentru că nu există nici Ochi care să vadă, nici Înger să noteze, nici Gardian să condamne"

    Oamenii religiosi(dar nu numai, caci si ateii fac la fel)...nu fac toate aceste lucruri datorita faptului ca n-ar exista Ochi care sa-i vada, ci fac datorita faptului ca ei NU CRED ca ar exista un ochi care sa-i vada. Asta una la mana. Secundo, o fac pentru ca nu vine nimeni sa-i opreasca si sa-i condamne pentru ceea ce fac. Asa ca isi traiesc viata demonstrand de ce sunt capabili sa "realizeze". Apropo, au libertatea de A FI...OM! :)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Omul IMORAL este doar un animal! Trebuie sa vezi ceva mai incolo de aparentele sau pretentiile unora sau ale altora. Moralitatea -produsul nevoii de conservare a speciei- poate evolua o data cu emanciparea omului moral. Acesta este Omul pe care eu il proclam: nici ateul ... nici religiosul! Omul Moral Liber!

      Eliminar
  2. Apropo Auschwitz:
    Sch..WI..ndler's Liste: http://www.youtube.com/watch?v=WPAQU8OW7wA

    ResponderEliminar

De oriunde ai fi, comentariul tau ma onoreaza: